21 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 24 Juli 2013 04:40

Poljoprivrednici zahvalni premijeru

Udruženje poljuoprivrednih proizvođača ZDK  je u pismu adresiranom na premijera ZDK Muniba Husejnagića dalo podršku nedavnoj odluci da se putem međuresorne komisije „ad hoc“ provjere neke aplikacije poljoprivrednika na javni poziv za promjenu namjene zemljišta u poljoprivredno.

 

Kontrola potencijalnih korisnika programa poticaja po osnovu Javnog poziva iz 2012. godine za „uređenje zemljišta“  pokrenuta je na inicijativu premijera Husejnagića zbog izraženih sumnji da su se na javni poziv , uz prave poljoprivrednike,prijavili i pojedinci koji na ovaj način žele ostvariti materijalnu korist tek formalnom prenamjenom iznajmljenog ili zakupljenog zemljišta.

 

Udruženje poljoprivrednih proizvođača ZDK  u obraćanju premijeru ZDK Husejnagiću podvlači i niz problema sa kojima se ova organizacija suočava u svakodnevnom djelovanju i traži da se zajednički radi na podizanju nivoa poljoprivredne proizvodnje u ovom dijelu Federacije . Poljoprivrednici naglašavaju da je ova djelatnost jedna od razvojnih šansi Kantona koju treba iskoristiti. U prilogu ove informacije je i faksimil opširnog pisma koje je Udruženje poljoprivrednih proizvođača uputilo premijeru ZDK.

 

Press služba ZDK