03 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 22 Juli 2013 02:47

AHI: Pomozite humanitarni iftar 3

Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja (AHI) poziva Vas na saradnju u realizaciji akcije "Humanitarni iftar 3" - Iftar će biti uprilićen 01.08.2013.g (četvrtak), u prostorijama BZK “PREPOROD” u Zenici.

 

Članovi i simpatizeri UG ’’AHI’’ se od 2008. godine bave humanitarnim radom. Treću godinu u kontinuitetu organizira se "Humanitarni iftar" sa ciljem skupljanja sredstva za pomoć socijalno ugroženim porodicama. Ove godine odlučili smo se da to bude porodica Jusić.

 

Porodica Jusić je sedmeročlana porodica ratnog vojnog invalida, borca, koji je obišao gotovo sva ratišta u BiH, dva puta ranjavan, a sada narušenog zdravlja i bez posla, živi u skromnoj kućici u Karauli. Njegova porodica broji sedam članova, supruga i petoro djece. Do sada je na razne načine pokušavao da prehrani porodicu, uzgajajući životnije, radeći razne poslove uz pomoć svoga konja, koji mu je bio jedino sredstvo za rad i privređivanje. Međutim, nedavno zbog nekog virusa, uginuli su i konj, kao i tele koje je uzgajao da bi ga mogao prodati. Ovaj vrijedni domaćin osjećao se bespomoćno. Međutim, njegova želja nije da njega i njegovu porodicu hrane dobri ljudi, nego da vlastitim radom zaradi za sebe i za njih. Naše Udruženje odlučilo se da pomogne ovog borca u njegovoj nakani. Sredstvima koja se prikupe, planiramo porodici Jusić kupiti konja, kao i finansirati ponovoni priključak električne energije.

 

 ''POMOZIMO VRIJEDNOM OCU DA SKUPI NOVAC, KUPI SREDSTVA ZA RAD, I VLASTITIM RADOM OTHRANI SVOJU PORODICU I SAČUVA SVOJE I NJIHOVO DOSTOJANSTVO''

 

Ukoliko ste zainteresirani da podržite ovu akciju i na taj način pomognete ovoj porodici, možete to učiniti na jedan od sljedećih načina:

 

- Ukoliko ste privrednik - doniranjem  određene količine Vaših  proizvoda koje bi  uvrstili u iftarski meni (ramazanije, voće, sokovi, kolači, ...);

- Ukoliko želite prisustvovati iftaru - kupovinom ulaznice/a čija je cijena 20 KM;

- Ukoliko želite pripremiti neko jelo koje bi se našlo na našem iftarskom meniju - kontaktirajte nas; 

- ili... ukoliko želite i u mogućnosti ste pomoći u organizaciji i pripremi iftara - možete obratiti na dolje navedene kontakte;


Napominjemo da je praksa Udruženja, da po okončanju akcije, svi donatori i učesnici dobiju izvještaj o utrošenim sredstvima uz kopije računa, što ćemo svakako učiniti i ovoga puta.

 

Također, kao znak zahvalnosti u svim obavještenjima za javnost o akciji, naglasit ćemo da se iftar organizira uz Vašu pomoć, što ćemo objaviti i na internet stranici Udruženja (www.ngoahi.org).

 

 U nadi  da ćete se odazvati našem pozivu, te biti naš saradnik i podržati ovu humanu akciji, unaprijed se zahvaljujemo!

 

Za više informacija možete se obratit na kontakt telefon: +38761 403 744 ili mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

S poštovanjem,  

 Predsjednica Udruženja

 Emina Hrustić-Islamović, dr.stom.