Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 20 Maj 2013 21:53

Dani Turske u Zenici

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je zajedno sa oficirima Turske vojne misije u BiH posjetila JU Dom i Porodicu. Direktor JU "Dom i Porodica" Branko Dilber se zahvalio na posjeti, i zahvalio se za sve ono što su vojnici Turske vojne misije uradili u proteklih 20 godina i za Dom i Porodicu. Evocirane su uspomene na 1993 godinu, kada su turski vojnici dijelili svoju hranu-obroke sa djecom iz Doma, jer je u tom periodu bila velika nestašica u hrani.

 

Delegacija Mostova i Turske vojne misije je mališanima uručila i skromne poklone (igračke,slatkiše i dr). I Mostovi Prijateljstva će uvijek na usluzi mališanima i neke od aktivnosti u budućem periodu biti će vezane za Dom i Porodicu...Jer mi smo Mostovi Prijateljstva..

 

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je četvrtog dana manifestacije "Dani Republike Turske u Zenici", imala dvije aktivnosti.Jedna aktivnost je bila posjeta JU Dom i Porodica sa oficirima Turske vojne misije. Druga aktivnost-manifestacija bio je 2.Međunarodni turnir u tavli koji je organizovan u Muzeju Grada Zenice (Klub) 20.05.2013godine, zahvaljujući tavla klubu "Uskudar" iz Zenice i Mostovima Prijateljstva.

 

Na turniru je učestvovalo 14 takmičara. Poslije nekoliko sati dobre igre dobili smo i pobjednika Anesa Polimca. Pobjedniku je uručen pehar, a takođe će dobiti i veoma kvalitetnu tavlu, kao nagradu za prvo mjesto. Cilj organizovanja turnira u tavli jeste prije svega druženje, igra i sklapanje novih prijateljstava.. Zbog toga smo mi Mostovi Prijateljstva.

 

 Press služba Mostova Prijateljstva

 

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU događaja koju je priredio JASMIN BLICKO HADŽIĆ

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)