28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 19 Maj 2013 07:41

Akcija u Turskom parku

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica I Turska vojna misija sa svojim partnerima i prijateljima je organizovala radnu akciju adaptacije i obnove turske česme, dječijeg igrališta I sportskih pomagala u Turskom parku. Na ovaj način i mi smo bili uključeni u akciju “Let s do it-Očistimo planetu zemlju”.

 

Tokom nekoliko dana promjenjene su polomljene mermerne ploče na Turskoj česmi, posađeno je cvijeće, postavljene su nove česme, promjenjene su polomljene daske na klupama, popravljeni su tobogani za djecu, skinuti su grafiti, ofarbano je cijelo dječije igralište,ofarbane su klupe kao i sportska pomagala. Nadamo se da smo našom zajedničkom akcijom, uspjeli djeci koja koriste dječije igralište I njihovim roditeljima omogučiti bolje uslove za igru I druženje.


U radnoj akciji su učestvovali i NVO Most Prijateljstva iz Sjedinjenih Američkih Država, UG Dlan, NVO Input, Alba, Općina Zenica, JP VIK, učenici iz Industrijske škole, Stage-Light,UG Izvor-knjiga I mnogi drugi. Kao organizatori ove radne akcije zahvaljujemo  se svima koji su na  bilo koji način pomogli u realizaciji obnove i adaptacije navedenih lokaliteta…


A Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica nastavljaju dalje sa aktivnostima i realizacijom manifestacije “Dani Republike Turske u BiH”. Sutra-nedjelja realizujemo Turnir u basketu na Kamberovića polju, kao I piknik za studente turskog jezika iz Tuzle, Mostara, Sarajeva i Zenice kao i za turske vojnike..Idemo dalje.. Jer mi smo Mostovi Prijateljstva.

 

Press služba Mostova Prijateljstva

942971 10200613792740889 555083371 n