23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 17 Maj 2013 08:08

Video: žrtve pasa lutalica

U 15-minutnom filmu Akcije građana Zenica, objavljen na njihovom sajtu i Youtube kanalu, možete pogledati : Općina Zenica za napade pasa-lutalica okrivljuje  ZAKON, VIŠU SILU I GRAĐANE.

 

Građani  su ogorčeni:  

Sanda Ljubić – “Udruga građana za zaštitu čovjeka od ugriza pasa“;  za nesprovođenje zakona odgovorni   općina Zenica i njene službe.

Hodžić Amela – žrtva ugriza; uspjela sam da spasim svoje dijete time što sam legla preko njega, pomislila sam, neka grizu mene, samo da spasim svoje dijete!

Karalić Elma – žrtva ugriza; molim boga da se nikom ne dogodi to sto se meni dogodilo, policajac mi je rekao da su pare od azila „nestale“.

Husarić Zijada –žrtva ugriza; u ratu sam pod granatama išla na posao ,bila sam sigurnija više nego danas – sakupiti pse i sve pred općinu.

Isakovic Latifa – žrtva ugriza; tri psa su me ugrizla, tužila sam općinu Zenica a do načelnika još uvijek nisam došla.

Hasan Kreho – Udruga „Akcija građana“; Na ovaj način mi želimo da podstaći građane da tuže i svojim tužbama i pritisklom na općinu natjeraju načelnika , općinske vijećnike i nadležne službe da se prihvate obaveza  i zadaće koji im nalaže Zakon o zaštiti životinja. O tome nema komentara niti kompromisa!