25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 17 Maj 2013 07:39

Humanost: donacija Podravke

 

Kompanija "Podravka" poklonila je 2.000 KM zeničkom Udruženju "Humanost", odnosno njegovom Centru za ranu intervenciju. Cilj donacije je pomoć u unapređenju uslova rada u ovom udruženju, koje se bavi i djecom sa poteškoćama u razvoju. 


"Stručni kadar Centra za ranu intervenciju u Zenici radi sa 88 korisnika, među kojima je sedam sa Down sindromom. Trenutno je 31 korisnik novootvorenog Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom. Donacije, kao što je 'Podravkina', našem Udruženju znače mnogo, jer prvenstveno nam daju osjećaj pripadnosti zajednici, a u ova teška vremena bilo kakva donacija je dobrodošla za nabavku didaktičkog materijala, goriva ili hrane za naše korisnike", kazala je Amela Jakić iz Udruženja "Humanost". 

 

"Humanost" je jedno od pet bh. udruženja koja se bave djecom i odraslim osobama sa Down sindromom i kojima je "Podravka" donirala novac za unapređenje usluga.  Akcijom "Velikim srcem do velikog dobitka", organizovanoj od 1. marta do 1. maja ove godine, omogućeno je ljubiteljima "Podravkinih" juha da sudjeluju u nagradnoj igri i osvoje vrijedne nagrade, te ujedno pomognu udruženjima koja pružaju podršku osobama sa Down sindromom. Novčani iznos u vrijednosti od po 2.000 KM je u okviru ove akcije uručen i Dnevnom centru Svjetlice u Banjaluci, te će biti uručen Udruženju za pomoć osobama sa Down sindromom "Život sa Down sindromom" iz Sarajeva, Udrugi za Down sindrom Mostar i Ambulanti za medicinsku genetiku sa genetičkim savjetovalištem u okviru Klinike za dječije bolesti u Tuzli, saopšteno je iz "Podravke".