16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 15 Maj 2013 06:45

Predstavnici Preventa u Vladi ZDK

Premijer Fikret Plevljak razgovarao je, u sjedištu ZDK, sa Almirom Jazvinom, direktorom “Prevent BH” i Eldinom Hadžiselimovićem, direktorom za prodaju i članom Uprave ASA Holdinga o trenutnim aktivnostima dviju kompanija, a vezano za saradnju sa Zeničko-dobojskim kantonom.

 

 

Direktor Hadžiselimović iznio je aktuelnosti u ponudi ASA Holdinga u oblasti uvoza i prodaje novih vozila, sa akcentom na dosadašnju saradnju sa Vladom ZDK. Direktor Jazvin je informirao premijera Plevljaka o zapošljavanju u grupaciji Prevent, koja ima svoje proizvodne pogone, kada je riječ o ZDK, u Visokom i Zenici. Također, govorilo se i o višegodišnjem aktuelnom pitanju zbrinjavanja otpada iz “Prevent”-ove kožare u Topuzovom Polju u Visokom. Direktor Jazvin je i ovaj put naglasio da “Prevent” ostaje otvoren za svaki vid saradnje s ciljem konačnog zbrinjavanja otpada, a u korist i visočke općine, koja nema riješeno pitanje odlaganja animalnog otpada, a u kojoj egzistira ogroman broj proizvođača mesa i mesnih prerađevina.


Premijer Plevljak je istakao da resorno Ministarstvo radi na projektu zbrinjavanja otpada. Ova regija se nalazi na vrhu ljestvice po ostvarenom otpadu usljed prisutnosti prerađivačke djelatnosti. Omogućavajući povoljniji poslovni ambijent privrednim subjektima, Vlada ZDK, putem Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, neće odustati od završetka projekta konačnog zbrinjavanja animalnog i komunalnog otpada, na potezu od Usore do Olova.

 

Pres služba ZDK