29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 02 Maj 2013 08:51

Odluke Vlade ZDK

Na svojoj  sjednici Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je  na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Program utroška sredstava vodnih naknada za ovu godinu kojim će šest miliona KM biti utrošeno na izgradnju nove kao i popravku i sanaciju postojeće vodovodne infrastrukture u svih 12 općina Kantona.

 

U ove svrhe, prema prijedlozima dostavljenim iz Općina, ove godine bit će utrošeno 3,7 miliona KM. Dio sredstava predviđen je i za izradu strateških dokumenata poput elaborata o hidroenergetskom korištenju voda, Kantonalnog operativnog plana za zaštitu od poplava, te za uređenje rijeke Bosne i ostalih vodotoka na području Kantona.

 

 

Iz resora Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice odobrena su redovna sredstva Udruženju „Humanost - societas humanitatis“ Zenica za rad Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom u iznosu od 132.916 KM za period februar – decembar 2013. godine. U svrhu potpore održivom povratku, Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Kakanj za obnovu grobljanske kapele u selu Bosna, odobreno je 3.000 KM dok je u iste svrhe Župi sv. Ilije Proroka u Zenici, za saniranje radova na župnoj kući  odobreno 10.000 KM.

 

Ministarstvo za privredu je predložilo, a Vlada usvojila Odluku o odobravanju 75.300 KM Općini Breza za asfaltiranje lokalnih puteva u naselju Bulbulušići i Vijesolići u Općini Breza iz sredstava prikupljenih od koncesija.

 

 

Press služba ZDK