20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 21 Mart 2013 07:02

Prevent pomaže Politehniku

 

Prevent obezbijedio praktičnu nastavu za studente Odsjeka za proizvodni biznis Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici  - Studenti prve godine Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, Odsjek proizvodni biznis, posjetili su  proizvodni pogon Preventa u Zenici, te se iz prve ruke upoznali sa poslovnim aktivnostima ove kompanije.


Studenti su tokom posjete obišli odjele planske službe, tehnologije, kvaliteta i skladišta gdje su u razgovoru sa rukovodiocima navednih odjela imali priliku saznati više o visokim standardima automobilske industrije koje ova kompanija zadovoljava. Posjeta je realizovana u okviru nastavnog plana i programa za predmet Upravljanje proizvodnjom koji ima za cilj studentima približiti proizvodne procese kompanija. 


Podrška Preventa profesionalnom razvoju studenata nastavit će se i u narednom periodu kada će studenti sa ovog fakulteta obavljati praktičnu nastavu u Preventu u Zenici. Prevent grupacija kroz korporativnu politiku posebnu pažnju poklanja obrazovanju i razvoju mladih. Kroz razne projekte obuke ova grupacija zajedno sa Fondacijom Hastor promoviše aktivnosti na usklađivanju obrazovnog sistema prema potrebama tržišta rada.