04 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Mart 2013 07:42

Predsjednica Suda o RK Bosna

 Poštovani,  FENA (Federalna novinska agencija) objavila je, a brojni drugi mediji i portali prenijeli informaciju o protestu radnica RK “Bosna” iz Zenice održanom istog dana u Sarajevu.  U cilju tačnog i fer izvještavanja u prilogu vam dostavljamo pismo koje je danas predsjednica Općinskog suda u Zenici, Dijana Ajanović uputila  Predsjedništvu VSTV-a (Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH) sa prilozima.

 

 

Navedene informacije vam dostavljamo poštujući potrebe građana za korisnim, blagovremenim i relevantnim informacijama, u namjeri da pomognemo javnosti u donošenju ličnog mišljenja po pitanju navedenog događaja, odnosno da spriječimo zavođenje javnosti izjavama pojedinaca.

 

Srdačan pozdrav,

 

Alisa Radončić, stručni savjetnik za odnose sa javnošću (PR)

Općinskog suda u Zenici

 

CIJELI DOKUMENT IZ SUDA SA PRILOZIMA DOSTUPAN ZA DOWNLOAD KAO PDF OVDJE

 

Na Web portalu Zenica-blog 13.03.20 13.g. u vecenrnjim satima procitala sam informaciju da je grupu bivsih radnica bivse RK Bosna d.o.o. Zenica tog dana primio predsjednik VSTV i da ce Predsjednistvo VSTV 22.03.20 13.g. donijeti odluku 0 (citira se) .. pljacki zenickih radnika i utvrditi gdje se nalazi predmet oovim malverzacijama".

Sa tim radnicama bio je i advokat Faruk Balijagic. U ovoj informaciji navodi se da sam ja protivpravno prodala RK Bosnu i uknjizila vlasnistvo na VF komerc po direktivi ekstremnih krila iz SDA.

Prilog: Tekst pod nazivom Protest radnika RK Bosna.

S tim u vezi dajem slijedece informacije:

Rjesenjem Kantonalnog suda u Zenici broj: U/I-90104 od 05.04.2004.g. utvrđen je prestanak RK Bosna d.o.o. Zenica zbog neuskladivanja sa Zakonom o privrednim drustvima (Sl.n.FbiH br. 23/99 .... 29/03). Ovo rjesenje po zalbi potvrdio je Vrhovni sud F BiH rjesenjem Gz-116/04 od 07.1 0.2004.godine. 

Prilog: Oba rjesenja.

Inace RK Bosna osnovana je 25.06.1992.g.( u ratnom vremenu) Odlukom Zbora radnika od 25.06.1992.g. zatecenih u ovom objektu kao dijelll RK Beograd i upisana u slldski registar rjesenjem broj: UlI-IO II /92 od 29.06.1992.g sto je uradeno i sa mnogim drugim sirom Bosne i Hercegovine. kako bi mogli predati pazar u SDK i kako-tako regulisati radno-pravni status.

......

na gornjem linku pročitajte cijelo obraćanje predsjednice Suda.