19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 21 Februar 2013 14:32

Pravni fakultet i KS Zenica

 

Na osnovu ranijeg sporazuma o saradnji između Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, a u skladu sa zaključcima sa sastanka v.d. predsjednika Kantonalnog suda Hilme Ahmetovića, dekana Pravnog fakulteta prof. dr sc. Halida Kurtovića i doc. dr sc. Nezira Pivića doneseno je nekoliko zaključaka u pogledu konkretnije saradnje između ove dvije institucije.

 

U tom smislu, sudije Krivičnog odjeljenja Kantonalnog suda u Zenici učestvovat će realizaciji nastave na izbornom predmetu Pravna klinika iz krivičnog procesnog prava u šestom semestru, a koja će se izvoditi u sudnici Kantonalnog suda u Zenici. Dogovorom je omogućeno kontinuirano prisustvo studenata Pravnog fakulteta u Zenici suđenjima koja se odvijaju pred ovim sudom. Osim toga. studentima će se izdavati uvjerenje kao dokaz da su pratili suđenja pred Kantonalnim sudom u Zenici a tokom izvođenja praktičnog dijela nastave  studentima će biti omogućen uvid u pojedine završene predmete pred ovim sudom, a u skladu sa pravilima koji tretiraju tu tematiku.

 

Ovim putem uprava, uposlenici i studenti Pravnog fakulteta u Zenici se zahvaljuju v.d. predsjedniku Kantonalnog suda u Zenici Hilmi Ahmetoviću se na izuzetnoj pomoći i susretljivosti.