25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 21 Februar 2013 14:29

Mostovi prijateljstva i Arinč

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica  je aktivno učestvovala u organizaciji svečanog dočeka i protokolarnim aktivnostima prilikom dolaska zamjenika premijera Republike Turske Bulenta Arinca koji je jučer-srijeda (20.02.2013) posjetio Zenicu i Zenički Univerzitet  koji je bio oficijelni domaćin. Na  Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici visoki gost je održao predavanje za studente prava.

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica se specijalizirala za organizovanje dolaska visokih stranih delegacija, za protokolarne aktivnosti i za organizovanje manifestacija koje promovišu prijateljstvo, kulturu, tradiciju prijateljskih nam država kao i BiH. Zbog toga nam je bilo čast učestvovati u svečanom dočeku zamjenika premijera Republike Turske Bulenta Arinca u  Zenicu.

 

Tokom posjete gosp.Bulenta Arinca se sastao i sa članovima Asocijacije Mostovi Prijateljstva, gdje su mu predstavnici naše organizacije uručili skromne poklone i upoznali ga sa našim realizovanim aktivnostima i projektima koje pripremamo u ovoj godini a vezani su za kulturu,  tradiciju,film i obilježavanje državnih praznika  dviju prijateljskih država. Dobili smo i nekoliko pohvala za naš rad od članova turske delegacije za rad u proteklom periodu i uvjeravanja da će neke od naših budućih aktivnosti biti realizovane zajedničkim snagama.

 

Ovo je još jedna uspješna realizovana aktivnost gdje smo mi kao nevladina organizacija učestvovali i gdje je Zenički Univerzitet i Pravni fakultet  pokazali da zna dočekati drage goste iz Republike Turske koji su obećali da će ubuduće još češće dolaziti na Univerzitet, u naš lijepi grad, u našu Zenicu. A mi idemo dalje, u nove aktivnosti, u nove inicijative,projekte, jer mi smo Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH-Zenica.

 

Press služba Asocijacije Mostovi prijateljstva BIH-Zenica.

 

turcmopri2