26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 08 Februar 2013 16:57

Uzunović-Zaimović o sigurnosti

Nakon što je jučer na Konferenciji o stanju sigurnosti, koja je u organizaciji Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost završena danas u Zenici, ocijenjeno da sve agencije i sigurnosne službe u BiH odlično rade svoj posao, članica Komisije za odbranu i sigurnost, Nermina Zaimović Uzunović, izrazila je danas uvjerenje da je kriminalitet u Bosni i Hercegovini u „fus noti“ u odnosu na kriminal u susjednim zemljama, te da su procesi aktuelni tamo, kod nas to bili prije izvjesnog vremena.



- Građani ne treba da zaborave da sve što se događa sa hapšenjem političkih i ekonomskih moćnika u Srbiji i Hrvatskoj, to se kod nas davno radilo. Mi smo na neki način preteča svih tih procesa, - izjavila je. Jeste da i kod nas ima političkih nesuglasica, ali država radi svoj dio posla.

Značaj prilagođavanja zakonodavstva pravilima Evropske Unije, što je također istaknuto kao nužno tokom rada Konferencije, ilustruje, kaže Zaimović Uzunović, uvođenje bezviznog režima za građane BiH, a špekulacije da bi bezvizni status Bosanaca i Hercegovaca mogao biti ukinut, smatra potpuno netačnim. - Nema bojazni da će građani BiH izgubiti bezvizni status, u to su nas uvjeravali oni koji se ovim pitanjem bave, - rekla je Nermina Zaimović Uzunović.