25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 29 Januar 2013 10:07

Protjerane Košarkašice Čelika

 

Nakon prošlogodišnjeg egzodusa igračica i, barem donekle, konsolidacije tima u proteklih mjesec dana, nova neprijatnost za Ženski košarkaški klub Čelik stigla je nakon posjete klubu dužnosnika Terenskog ureda za strance Zenica. Oni su, naime, zbog nepravilne prijave inostranih igračica od strane kluba , izdali rješenje za napuštanje zemlje za tri igračice iz Srbije: Ivonu Bogoje, Tijanu Rus i Radu Vidović.

 

- Mogu Vam samo reći ono što je službeno, a to je da smo dobile sedam dana roka da napustimo BiH. Nakon toga se možemo vratiti samo kao turistkinje, dok igračice Čelika možemo ponovo postati tek nakon što nam klub osigura radne dozvole- kaže nam Bogoje, koja ističe da, u međuvremenu, ne mogu ni trenirati. U stvari, ne smiju rizikovati.

 

- Ne želim dodatno pogoršavati svoj položaj, jer u svakom trenutku neko može doći 

i ponovo nas privesti. U istom položaju su i tri igračice iz Crne Gore, koje su nedavno stigle. One za sutra (danas-op.a.) imaju zakazan razgovor sa službenicima Ureda za strance, nakon čega će i one dobiti isto rješenmje- ističe Bogoje. 

 

A to znači da bi Zenicu i BiH, ukoliko klub ne osigura radne dozvole, uskoro mogle napustiti i Živana Janković, Nikolina Popović i Aleksandra Vujović. Direktor kluba Bahrudin Kokić, pak, u telefonskom nam je razgovoru ustvrdio da će u narednim danima ispuniti obaveze i da će sve igračice ostati u klubu.     

 

/avaz/