28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 Januar 2013 00:00

Tribina na IPF-u

U velikoj sali Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici,održana je tribina "Dani dr. MUHAMMEDA KATTAE , provedeni u izbjegličkom kampu na tursko-sirijskoj granici".
Naš sugrađanin, dr. KATTAE MOHAMMED, specijalista hirurgije, nedavno je boravio nekoliko sedmica u izbjegličkom kampu u Turskoj.


Veliko interesiranje zeničana za dešavanja u Siriji bilo je na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici, gdje su izneseni potresni slučajevi koje je proizveo zločinački režim u Sriji. Nakon potresnih svjedočenja hirurga dr. Muhammeda Katta'ija, rijetko ko od prisutnih je mogao skriti suze.Druženje je bilo, usitinu, i dirljivo, ali i korisno, jer su se čule činjenice koje nismo u stanju dohvatiti putem printanih i elektronskih medija.Većinu prisutnih u punoj Velikoj sali Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici rasplakao je dr. Muhammed Katta'i, hirurg iz Zenice, inače, porijeklom iz Sirije, koji je tri sedmice proveo u izbjegličkim kampovima uz tursko-sirijsku granicu i svjedočio o patnjama sirijskog naroda.

Iznio je mnoge detalje koje nismo imali prilike pratiti na medijima i probuditi emocije brojnih zeničana, koji su, sa suzama u očima i gorčinom u srcu, pažljivo pratili njegovo dirljivo izlaganje.Osim doktora Kattae u radu tribine učestvovali su i humanistica i pjesnikinja Ammara Šabić-Langić,dr Safvet Halilović,dr. Halil Mehtić te Midhat Kasap, moderator i jedan od volontera u akciji prikupljanja pomoći za napaćeni narod Sirije .

Tribinu je organiziralo Udruženje za afirmaciju humanih ideja AHI. Ovaj skup u cijelosti možete poogledati na našem YOU TUBE kanalu ISLAM MY LIFE TV (uskoro)..

ISLAM MY LIFE (FB PAGE)
www.slammylife.tv