28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 18 Decembar 2012 07:58

Ministar im poručio da se strpe

 

Ministar za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, Raif Seferović, u potpunosti podržava zahtjeve Udruženja taksista Zeničko-dobojskog kantona u vezi sa sprečavanjem nelegalnog prevoza putnika.

 

- Njihovi zahtjevi su legitimni i ispravni i meni je žao što smo došli u poziciju da Uprava za inspekcijske poslove ne radi kako treba svoj posao. Ja predlažem da inspekcija angažuje više ljudi na terenu, da budu stalno prisutni i da pokrenu reviziju svih nelegalnih prevoznika u općini i kantonu. Za tako nešto treba nam maksimalna podrška policijskih struktura. Ukoliko budu tražili podršku ovog ministarstva, ja ću vrlo rado pomoći ovom udruženju, jer smatram da treba podržati one koji plaćaju poreze i doprinose i legalno rade svoj posao, - ističe Seferović.

 

On je preko  RTV Zenice poručio taksistima da se „malo strpe“, najavljujući da će Vlada Zeničko-dobojskog kantona, zajedno sa inspekcijama i policijom, definisati mjere i uvesti stalne kontrole prevoznika. Podsjetio je da je nelegalni taksi prevoz dovodi u kritičan položaj i autobuske prevoznike.