29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 16 Decembar 2012 23:50

Seminar za nastavnike engleskog

 

Održan je drugi, posljednji seminar za nastavnike engleskog jezika Zeničko-dobojskog kantona u okviru projekta „Seminar za nastavnike engleskog jezika – prenošenje američkog iskustva u škole Ze-do kantona“ u prostorijama Filozofskog fakulteta u Zenici. Seminar je  organizovan u saradnji sa Američkom ambasadom u Sarajevu, uz saglasnost Pedagoškog zavoda Zenica, te podršku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

 

Seminar su kao izlagači realizirali nastavnik FF u Zenici, prof.dr. Lada Šestić, nosilac projekta mr. Alma Pirić, nastavnica engleskig jezika u Srednjoj mješovitoj školi žepče Almira Malićbegović, te mr. Edina Rizvić-Eminović, a učestvovalo je 45 učesnika, nastavnika iz svih općina Ze-do kantona, kao i stručni savjetnika za engleski jezik pri Pedagoškom zavodu Zenica.

 

U okviru seminara održane su tri radionice iz oblasti Pisanje eseja, Podučavanje gramatike, te Podučavanje fonetike engleskog jezika. Tri izlagača su bivši korisnici i saradnici Američke vlade, kroz njihove projekte, English Language Fellow, Fulbright Program, te Junior Faculty Development Program. Kroz dva seminara koji se organiziraju u okviru ovog projekta koji finansira Američka vlada, izlagači žele da prenesu svoja iskustva iz oblasti metodike podučavanja engleskog jezika nastavnicima Ze-do kantona koja su stekli u Sjedinjenim Državama, ali i da stvore osnov za buduću saradnju nastavnika engleskog jezika i nastavnika Filozofskog fakulteta u Zenici. Na kraju seminara svim učesnicima su dodijeljeni certifikati o učešću. 

 

Što se tiče osnivanja udruženja nastavnika Ze-do kantona, učesnici su izrazili želju da nastave sa radom i uskoro se planira se novi sastanak.

 

100 7052