24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 13 Decembar 2012 06:13

Biblioteka energetske efikasnosti

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Njemačka razvojna agencija (GIZ) su  u Zenici organizovali promociju zajedničkog izdavačkog projekta Biblioteke energetske efikasnosti (EE Biblioteka) u BiH, saopćio je UNDP. EE Biblioteka se sastoji od sedam edukativnih publikacija, zajednički izdatih od USAID 3E projekta, UNDP-a i GIZ-a na osnovu Memoranduma o razumijevanju između USAID-a, UNDP-a i GIZ-a potpisanog u decembru 2010. 

 

Ove knjige sadrže informacije o energetskoj efikasnosti koja je povezana sa sistematskim upravljanjem energijom u gradovima, provođenjem energetskih pregleda objekata, monitoringom i mjerenjem utroška energije, stvarnim načinima finansiranja projekta implementacije mjera energetske efikasnosti kao i uređenja ureda u skladu sa preporukama "zelenog ureda". 

 

 

Knjige su pisali autori sa područja jugoistočne Evrope, koji su stručnjaci na raznim poljima energetske efikasnosti.  Predstavljaju korisne reference i izvor informacija za sve one zainteresovane za energetsku efikasnost kao i one koji se profesionalno bave ovom materijom.   Promocija je održana u Američkom kutku Zenica u Općoj biblioteci,