Printaj ovu stranu
utorak, 13 Novembar 2012 19:57

Smajlović preuzeo uvjerenje CIK-a

Centralna izborna komisija BiH uručila je danas uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim načelnicima i gradonačelnicima opština i gradova, čiji je izbor potvrđen. Uvjerenje je danas preuzeo i treći put izabrani načelnik Općine Zenica, Husejin Smajlović. Sa 29.043 glasa ili 64,96 postotnim povjerenjem zeničkih birača koji su 7. oktobra glasali za kandidate stranaka i nezavisnog kandidata za načelnika Općine Zenica, Husejin Smajlović, kandidat Stranke demokratske akcije, treći put je osvojio mandat načelnika Zenice. Danas je i zvanično preuzeo uvjerenje o dodjeljenom mandatu, koje mu je uručila Centralna izborna komisija BiH. Neposredno nakon ovog događaja, prenosi nam svoje impresije, u prvoj izjavi u svojstvu načelnika Zenice, u svom trećem mandatu.

 

- Mi ćemo se naravno truditi da uradimo ne samo ono što smo napisali, nego puno više, jer su potrebe građana i grada Zenice mnogo veće nego što im iko može pružiti. Ali čini mi se da smo trasirali progresivne staze koje ćemo, nadamo se, širiti na sve strane, - kaže Smajlović, pozivajući sve one koji imaju dobre razvojne projekte da se jave. Dodao je da je zapošljavanje i razvoj prioritet prioriteta, nakon rješavanja komunalnih problema.

 

Nebojša Nikolić, predsjedavajući Općinskog vijeća u njegovom prethodnom sazivu, preuzeo je mandate novoizabranih vijećnika. Ono što slijedi je potpisivanje izjava o prihvatanju mandata budućih članova Općinskog vijeća i povrat obrazaca sa potpisima CIK-u na ovjeru, kazao je predsjednik Općinske izborne komisije Općine Zenica, Selver Keleštura. Konstituirajuća sjednica novog Vijeća Općine Zenica, biće održana do kraja novembra, a već sutra mogao bi se znati tačan datum, potvrdio je.

 

Općinsko vijeće Zenica sastavljeno je od 30 vijećnika, a među njima u novom sazivu biće 14 vijećnika iz Stranke demokratske akcije, šest iz Socijal-demokratske partije, pet predstavnika Saveza za bolju budućnost, po dva iz Stranke za BiH i Stranke za narod i jedan predstavnik Hrvatske demokratske zajednice, Koalicije za Zenicu./rtvze.ba

Posljednje od

Povezani članci (by tag)