20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 10 Novembar 2012 01:12

Vakcinacija protiv gripe - info pult

POZIV ZA JAVNOST  „Vakcinacija protiv gripe normalna stvar“ - Poštovana/poštovani,  u subotu, 10. novembra 2012. godine, u Tržnom centru Džananović u Zenici, u periodu od 10:00 do 16:00 sati će biti postavljen promotivni pult na kojem će se građani moći informisati o gripi, mjerama prevencije i neophodnosti vakcinacije, kao najefikasnijeg načina prevencije u borbi protiv gripe.  Najbolji način zaštite od gripe je redovna vakcinacija svake godine.

 

 

Period od oktobra do decembra se preporučuje kao najbolji period za vakcinaciju, te je stoga 17.10.2012. godine i zvanično pokrenuta Javna kampanja „Vakcinacija protiv gripe normalna stvar“ sa ciljem stvaranja svijesti javnosti o neophodnosti imunizacije u borbi protiv gripe, te ohrabrivanja procesa vakcinacije tokom sezone gripe. Tim povodom na gore navedenoj lokaciji, u spomenutom periodu, biće postavljen info pult na kojem će građani moći dobiti sve potrebne informacije o posljedicama gripe kao i o vakcinaciji.

S obzirom da je se radi o kampanji od javnog značaja koja ima za cilj skrenuti pažnju na značaj prevencije gripe, molimo vas da prenesete poziv građanima da posjete info pult.