16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 07 Novembar 2012 07:46

Sastanak u Policijskoj upravi

U prostorijama Policijske uprave I Zenica, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Bečirović održao je radni sastanak na kojem su prisustvovali načelnik Sektora uniformisane policije, načelnik Policijske uprave I, komandiri policijskih stanica Centar, Crkvice i Nemila, te načelnik Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

 

Na sastanku su prvenstveno analizirane aktivnosti koje su u proteklom periodu poduzimane na pronalasku lica u bjekstvu, F.E. iz Zenice, koje je zajedno sa drugim licima, dana 22.09.2012. godine, u Zenici, u ulici Bulevar Kulina Bana, Jevrejska i ulici Stara Čaršija, upotrijebilo vatreno oružje, kojom prilikom je jedno lice smrtno stradalo, dok su dva lica zadobila teže, a jedno lice lakše tjelesne povrede. Policijskom komesaru su predočene poduzete aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, rad operativnih timova i redovnih policijskih snaga koje su u kontinuitetu poduzimale mjere i radnje na pronalasku navedenog lica, kao i aktivnosti koje će se poduzimati u narednom periodu.

 

Takođe, analizirano je ukupno stanje bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona i općine Zenica, rezultati i aktivnosti po zavedenim akcijama i aktuelnim operativnim planovima, kao i druge aktivnosti koje se sprovode na nivou ove uprave. U tom kontekstu su elaborirani dosadašnji rezultati rada po svim segementima, tačnije u oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i saobraćaja, te istaknuta posebna uloga i značaj koji Policijska uprava I, koja pokriva glavni grad i centralno područje Kantona, ima u radu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a što se naročito ogleda kroz obezbjeđenje značajnih društvenih, sportskih, političkih, kulturnih, vjerskih i drugih događaja. Poseban akcenat je stavljen na poduzimanje aktivnosti na pronalasku počinilaca najtežih krivičnih djela, kao i drugih krivičnih djela kojima se u znatnoj mjeri ugrožava lična i imovinska sigurnost građana. S tim u vezi, policijski komesar je pohvalio rukovodioce i policijske službenike ove uprave na uspješno sprovedenim aktivnostima koje su rezultirale rasvjetljavanjem krivičnih djela razbojništava, kao i otuđenja gusanih poklopaca i rešetki sa šahtova, provala u releje i krađe kablova i druge opreme, te drugih krivičnih djela počinjenih u proteklom periodu na području iz nadležnosti Policijske uprave I.

 

Nakon diskusija, izvršenih analiza izvještaja i postignutih rezultata, u završnom dijelu sastanka doneseni su i određeni zaključci, prvenstveno u kontekstu aktivnosti koje će se poduzimati u narednom periodu, sa ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti na području iz nadležnosti Policijske uprave I.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA