29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 02 Novembar 2012 23:47

Saradnja Zeničana i Šveđana

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i nevladina organizacija “Hand i Hand”-Švedska iz Nykopinga su danas održali zajedničku press konferenciju u Zenici čiji je povod bio potpisivanje Memoranduma o saradnji između ove dvije organizacije. Predstavnici ove dvije organizacije su potpisom na sporazum o saradnji-partnerstvu se obavezali na realizaciju zajedničkih projekata koji imaju za cilj promociju prijateljstva između naroda BiH I Švedske, kao i promociju kulture i tradicije ove dvije prijateljske zemlje.
Dogovoreno je da se realizuju projekti koji će promovisati švedsku kulturu i tradiciju u Zenici (BiH), kao i BiH kulturu i tradiciju u Švedskoj.


Takođe, na press konfrenciji predstavnici NVO “Hand I Hand” su govorili o svojim humanitarnim aktivnostima koje su realizovali, kao i o humanitarnoj aktivnosti koju su već nekoliko puta realizovali u vezi prikupljanja humanitarne pomoći u vidu medicinske opreme za Dom za stara lica u Zenici. I danas su predstavnici ove dvije organizacije posjetile Dom za stara lica u Zenici i uručili izvjesnu količinu medicinske opreme. U razgovoru sa menadžmentom ove ustanove dogovoren je nastavak saradnje I buduće podrške od strane NVO “Hand I Hand” iz Švedske.