19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 27 Avgust 2012 14:37

Izvještaj CZ: požari, nevrijeme..

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem: Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije i pomoć građanima Kantona. Evidentirano je 29 poziva građana, koji izražavaju negodovanje, zbog ispuštanja dimova i plinova iz pogona „Arcelor Mittala“ u Zenici. 

 

 

Na području Kantona saobraćaj se na svim putnim pravcima odvija bez većih poteškoća osim na dionicama sa aktuelnim radovima. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Na području Kantona javni red i mir narušen je u 18 slučaja i zabilježeno je 18 saobraćajnih nezgoda.

Snabdijevanje električnom energijom na području Kantona je uredno. Na području Kantona snabdijevanje vodom je uredno, osim na području općina Maglaj, Zavidovići i Tešanj, gdje je uvedena redukcija isporuke vode u noćnim satima.  Vodostaj rijeka na području Kantona je ispod normalnog


Zenički vatrogasci nastavljaju gašenje šumskog požara na području Dusine – Lašva, i na području Janjičkog vrha. Vatrogasci pored učestvovanja u aktivnom gašenju požara vrše dovoz vode za gašenje i dostavljene su naprtnjače koje se koriste za gašenje požara. U gašenju pored vatrogasaca učestvuju pripadnici ŠPD-a i DVD-a.  Ugasili su požar trave i niskog rastinja na putu M-17, ugašen je šumski požar u naselju Vardište i intervenisali su na području Putovića gdje je usljed sinošnjeg nevremena došlo do urušavanja barake usljed čega je nekoliko lica zadobilo povrede.

 

Trenutno naoblačenje nije donijelo kišne padavine.