24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 26 Juli 2012 07:50

Plevljak sa članovima Čelika 07

Predstavnici kluba sjedeće odbojke „Čelik 07“ Zenica informirali su premijera Plevljaka o trenutnim aktivnostima u klubu, kao i ostvarenim rezultatima na prestižnim takmičenjima. Predsjednik kluba Ibrahim Dizdarević istakao je neke od najboljih ovogodišnjih rezultata “Čelik 07”, kao što je prvo mjesto na jakom evropskom turniru u Holandiji, gdje su osnažili prijateljske veze sa holandskom reprezentacijom i treće mjesto na turniru “Sarajevo open” na kojem učestvuju reprezentacije sjedeće odbojke.

 

- Mi smo daleko više uradili van parketa, nego na parketu. Uz podršku naše dijaspore i holandskih reprezentativaca planiramo realizirati projekat izgradnje sportske hale kod osnovne škole “Miroslav Krleža” u Zenici. Naši prijatelji u Evropi su prepoznali naš trud tako da ćemo nastaviti na izgradnji regionalne saradnje, istakao je Dizdarević.

 

Premijer Plevljak je, obradovan razvojem saradnje van granica BiH, podržao aktivnosti zeničkog kluba u sjedećoj odbojci. Vlada ZDK će pomoći u izgradnji pristupnog puta za sportsku halu, te u organizaciji odlaska ekipe u Holandiju.

 

Pres služba ZDK

 

plev07ze2