19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Juni 2012 07:39

Nagrada za Drugu gimnaziju Zenica

Predstavnici ekoloških sekcija čiji su projekti najbolje ocjenjeni u okviru takmičenja “High School Eco Projects Initiative“  su u prostorijama kompanije Prevent u Visokom i zvanično primili nagrade. Sredstva za realizaciju projekata u iznosu od 1000 KM dodjeljena su „Drugoj Gimnaziji Zenica“ za projekat „Sijalicu gasi školu spasi“ i Gimnaziji „Visoko“ za projekat  „I mi mislimo ekološki“



„Drago nam je da je upravo naš projekat izabran među dva najbolja i da ćemo na ovaj način urediti školsko dvorište. Cilj nam je da postavimo klupe koje će učenici koristiti za vrijeme školskih odmora i tako razmjenjivati znanje i ideje za nove projekte“ izjavila je Amina Bešić učenica Gimnazije „Visoko“. Predstavnici „Druge Gimnazije Zenica“ su se takođe zahvalili na podršci i istakli da će nastaviti sa projektima na polju energetske efikasnosti i zaštite okoliša.

 

U sklopu aktivnosti na polju društveno odgovornog poslovanja Prevent je u saradnji sa Gimnazijom „Visoko“ uputio javni poziv školama sa područja ZDK da prijave projekte koji se odnose na zaštitu okoliša, edukaciju učenika, obrazovanje i poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Osnovni cilj projekta je razvoj ekološke svijesti mladih i podsticaj njihovom pozitivnom angažmanu u društvu.

 

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini zagovornik je održivog razvoja i konstantno ulaže u nove tehnologije u oblasti zaštite okoliša. Ova kompanija strateški je dobavljač za Volkswagen koncern i dnevno proizvode 6000 garnitura auto presvlaka za evropsko tržište. Djeluje u pet gradova i pri tome zapošljava blizu 5000 uposlenika. Pored toga, Prevent je korporativni filantrop dvije godine zaredom i konstantno ulaže u razvoj bh. društva. Shvatajući potrebe mladih i ambicioznih ljudi ova kompanija kontinuirano ulaže u obrazovanje, sport i kulturu.