20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 22 Juni 2012 16:41

Galerija: Svečanost u Abakusu

Obavještavamo Vas da je održana priredba i izložba likovnih radova humanitarnog karaktera “Djeca su vojska najjača”, PU Abakus Zenica, ustanove za boravak djece školskog uzrasta.  S ciljem razvoja osjećaja društvene odgovornosti i pomoći u liječenju mladića MEVLUDINA SMRIKE, koji boluje od bolesti: Lymphoma lymphoblasticum pre T/leucosis, poslije priredbe je organizirana humanitarna prodajna izložba nekoliko stotina likovnih radova koje su izradili učenici Abakusa na časovima Škole likovne umjetnosti.  Abakus je osnovan s ciljem da se školarcima pomogne da lakše prihvate svoje školske obaveze i savladaju školsko gradivo, te da se roditeljima pomogne u odgoju i obrazovanju njihove djece. Pored toga što djeci pomažemo da urade školske obaveze učimo ih kako da budu dobri ljudi i pomažu drugima u nevolji.

 

Na priredbi su za napredak u učenju u ponašanju iz Svakodnevnog boravka pohvaljeni sljedeći učenici:
Pojskić Vedad, Mahmutović Feđa, Čamdžić Ahmed, Terzić Elma, Skender Dženeta, Klisura Ilhan, Ćosanović Ermin, Glamočak Tarik, Pašalić Meris, Dizdarević Muhamed, Fejzić Edi, Alispahić Ajna, Delić Imad, Antonija Suvalj, Štrbac Romano, Alić Anes, Hamidović Asja, Sušić Mateo, Nadžak Iskra, Korlat Harun, Bajramović Džejla i Bilić Dalila.

 

Za napredak u učenju na instruktivnoj nastavi pohvaljeni su sljedeći učenici:
Spahić Emina, Kavaz Anes, Kavaz Amar, Mujezinović Hana, Džananović Adelisa, Dizdarević Zuhra i Čaršimamović Sead.

 

Zahvalnice za saradnju sa PU "Abakus" Zenica dodjeljene su roditeljima, učiteljima, školama, institucijama i firmama koje sarađuju sa nama.

Tradicionalno već treću godinu dodjeljujemo djeci počasne titule "DIJETE GODINE", "MULTITALENT GODINE " I "PRIJATELJ GODINE".


Ove godine to su:
1. DIJETE GODINE - Terzić Elma,
2. MULTITALENT GODINE - Nadžak Iskra,
3. PRIJATELJ GODINE - Fejzić Edi.

 

Posebnu diplomu i titulu "PRIJATELJ DJECE" dodijelili smo u ime zaposlenika i učenika PU "Abakus" Zenica, Načelniku, gospodinu Husejinu Smajloviću.

 

Poslije priredbe gosti su pogledali izložbu likovnih radova na kojoj smo skupili 726,00 KM za Mevludina Smriku. Nastavljamo sa humanitarnom akcijom. Svakog radnog dana u Abakusu se mogu kupiti radovi učenika. Mevludinova majka, gospođa Alma, nam je sinoć pokazala predračun na kojem stoji cifra 198.000 eura. Molimo Vas da proširite informaciju o tome da imamo zaista malo vremena i da bismo se svi trebali uključiti koliko možemo. 

 

Direktorica PU Abakus Zenica
Emina Talić-Hakanović, profesorica razredne nastave
www.abakus.ba

 

KLIKNI DA VIDIŠ GALERIJU