29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 01 Juni 2012 13:42

Nagrađena Druga gimnazija

Izabrani najbolji projekti u okviru takmičenja “High School Eco Projects Initiative“  - Prevent dodjeluje sredstva za realizaciju - - Završen je izbor najboljih projekata u okviru takmičenja “High School Eco Projects Initiative“ u organizaciji kompanije Prevent BH u saradnji sa Gimnazijom „Visoko“. Komisija je izabrala dva projekta koja po kriterijima najbolje promovišu zaštitu okoliša, a to su:

• “Sijalicu gasi, školu spasi“, projekat “Druge gimnazije Zenica“ iz Zenice i
• “I mi mislimo ekološki“, projekat Gimnazije “Visoko“ iz Visokog

 

„Do 30.4. kada je bio krajnji rok za prijavu, pristiglo je 7 projekata, a rezultati odabira objavljeni su danas.Vrlo smo zadovoljni što se na naš poziv odazvalo više škola obzirom da se radi o prvijencu ovakve vrste, a za prijavljene projekte mogu reći da su bili vrlo dobro pripremljeni i sadržajni, pa nije bilo lako donijeti konačnu odluku. Na kraju smo odlučili da planirani iznos sredstava podijelimo za dva projekta koji prema našim kriterijima u ovom slučaju najbolje promovišu zaštitu okoliša, ne umanjujući vrijednost i drugih pristiglih prijava“, rekao je Elvedin Šabanović, koordinator projekta.

Prevent će ekološkim sekcijama navedenih škola dodjeliti sredstva u iznosu po 1000 KM a za realizaciju predloženih projekata. Zvanično uručenje nagrada bit će upriličeno u narednom periodu.

U sklopu aktivnosti na polju društveno odgovornog poslovanja Prevent je u saradnji sa Gimnazijom „Visoko“ uputio javni poziv školama sa područja ZDK da prijave projekte koji se odnose na zaštitu okoliša, edukaciju učenika, obrazovanje i poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. „Na ovaj način želimo podstaći razvoj mladih i njihovo aktivno djelovanje u društvu te podići ekološku svijest učenika u srednjim školama“ istiće Selma Mašnić, okolišni menadžer Preventa te dodaje „nadamo se da će ova novčana podrška biti od značajane pomoći u realizaciji odabranih projekata i doprinijeti jačanju lokalnih zajednica u kojim djelujemo.“

 

www.prevent.ba