19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 02 Juni 2013 01:23

BIH-ibica

Grupa mladih iz cijele BiH smislili su način kako da tokom ljeta zabave i privuku što veći broj ljudi na mjesta koja se spominju kao turistički atraktivne destinacije, a njihovi su potencijali, u stvarnosti, malo iskorišteni. Pri tome žele pokazati i kod mladih probuditi solidarnost, dobru volju i namjeru da pomognu svojim zemljacima, koji žive u teškim životnim uslovima.  


Jasno osmišljen program aktivnosti, Udruženje Barmena „ICE“ Sarajevo, Udruženje Kuhara Bosne i Hercegovine, te infoBAR magazin, uz podršku Federalnog Ministarstva Turizma, Pomozi.BA i zlatnog sponzora "Coca Cola BH", kroz projekt pod nazivom : „Pružimo mladima u FBiH ljeto kao na Ibizi - BIHIBICA!“, organizovaće na bazenima bilo kojeg grada u BiH, na obalama rijeka, jezerskim plažama, planinskim izletištima...širom Bosne i Hercegovine. Biće to, nadaju se organizatori, naš brend, naša Ibica! 

 

Evo kako su to zamislili: Ljetni eventi će se održavati svakog vikenda na bazenima Ribice u Vitezu (kapacitet 6000 ljudi, 5 bazena, 60.000m²...), gdje će uz brojne svakodnevne aktivnosti, gostima biti omogućen noćni provod na jedan specifičan i jedinstven način. Članovi Udruženja Kuhara BiH pripremat će specijalna topla jela iz raznih svjetskih gastonomskih tradicija i škola. Pokretni pult za kuhara bit će postavljen na bazenu i samim tim vizuelni dio samog čina kuhanja bit će jedna od atrakcija. Pored koktel bara i pokretne kuhinje, na bazenu bit će postavljen i „open bar“. S obzirom da želimo da napravimo od čitave naše priče nešto neviđeno do sada u Bosni i Hercegovini, uključili smo u cjelokupni projekt i udruženje “Pomozi BA”, te će na svakom eventu biti postavljen pult za skupljanje novca za naše sugrađane u nevolji. Brojne nagradne igre bit će organizovane za posjetioce kako bi uz dobar provod cjelokupna naša priča oblikovala se u humanitarnu svrhu. 

 

Svečano otvaranje ljetne sezone, uz konferenciju za štampu, održat će se u četvrtak 13. juna 2013. godine, s početkom u 19:00, na bazenima Ribice u sklopu Etno sela Čardaci u Vitezu. Prvi „BiHibica party“ u našoj organizaciji održat će se 22. juna ove godine na bazenima Ribice u Vitezu. BiHibica nije samo jedan jedinstveni event, već je koncept koji želimo primjeniti i drugim gradovima širom BiH, objavio je Bihibica Team.