28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 09 Septembar 2011 23:47

Čelik 32 - Gradačac 24 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

celikgradacac1Rukometni klub ,,Čelik'' je na otvaranju Premijer lige BiH, u derbi susretu kola protv RK ,,Gradačca'', u odličnoj rukometnoj predstavi, pred svojom publikom  slavio rezultatom 32:24.

,,Čelik'' je nadigrao inače vrlo dobru ekipu ,,Gradačca'' u svim elementima rukometne igre, imao je odličnu odbranu i solidan napad, gdje je briljirao golman državne reprezacnije BiH na golu ,,Čelika'' Adnan Šabanović, sa čak 20 odbrana, ali iskusni kapiten i predvodnik ovog novog ,,Čelikovog'' tima - Emir Šahinović (zabio 11 golova)!

Trener Miki Filipvić je gotovo čitavo vrijeme u igri držao istu postavu (na golu odlični Šabanović – bekovi Bajramović, Šahinović, koga je u odbrani mijenjao Šarenac i Lučić, na krilima Duvnjak i Kadić, te pivotmen Aldin Begagić). Svi oni su odlično izvršavali svoje zadatke na terenu, tako da su samo povremeno u igru ulazili Mirza Dervenčić i Edvin Begović.


Nakon rezultata 5:5 na samom početku utakmice ,,Čelik'' se ,,odlijepio'' i stvarao solidnu predndost, te čitavio vrijeme utamice vodio sa oko pet do deset golova prednosti.  

- Zadovoljan sam igrom i rezultatom – kaže trener ,,Čelika'' Miki Filipović.

Pokazalo se da su naše ocjene da je Gradačac solida ekipa istinite i samo striktinim poštovanjem zadataka svakog od igrača uspjeli smo osvijiti sva tri boda – kaže Filipović.

    Predsjednik Kluba Pane Škrbić:

-    Čestitam našim momcima na sjajnoj igri i osvajanju prva tri prvenstvena boda. Mene posebno raduje da je glavna karakteristika ovog novog ,,Čelika'' beskompro-misna borba za svaku loptu, jedan ,,ratnički'' odnos, ali u granicama dozvoljenog. Ja se ponosim ovom ekipu ,,Čelika'' i biće tu još pobjeda i dobrih rezultata. Zahvaljujem se našoj publici koja je čitavo vrijeme gromglasnim navijanjem bodrila ekipu ,,Čelika''. Već od večeras mi razmišljamo o sljedećem protivniku -  gdje u gostima igramo tešku utakmicu u Trebinju protiv tamošnje ekipe Leotar  – kaže Škrbić.

Utakmica igrana u Gradskoj areni Zenica, pred oko 1.200 gledalaca. Sudio je odlično sudijski par iz Visokog –  Amar i Dino Konjičanin, a delegat RS je bio Milenko Turuduć iz Mostara.

Isključenja: Čelik i  Gradačac – oba po 8 minuta. Inače, utakmica je bila veoma korekta, borbena i fer. Publika u Zeničkoj areni je uživala u zaista dobrom rukometu i često aplauzom nagrađivala odlične poteze rukometaša.

RK ČELIK: Šabanović (20 odbrana), Ćosić, Dervenčić (dao 1 gol), Gušić, Ekinović, Aldin Begagić (5), Šahinović (11), Kadić (3), Bajramović (6), Begović, Kobilica, Sta-rčević, Adnan Begagić, Lučić (3), Duvnjak (3) i Šarenac.

RK GRADAČAC: Osmanović (3), Šahdanović, Trakić (2), Šijaković (9), Duraković, Ilić (1), Ignjić, Kadić, Stojanović, Isić, Radulović, Marković (2), Doborac (3), Sarajlić (2) i Džinović (2).

Sljedeću utkamicu ,,Čelik'' igra u subotu, 17. septembra, protiv Leotara u Trebinju, a onda, u trećem kolu u srijedu, 21. septembra u Gradskoj areni dočekuje ekipu  Konjuha iz Živinica.

foto: J. Hadžić/ izvještaj: RK Čelik

Čitano 3376 puta Zadnji put promjenjen petak, 09 Septembar 2011 23:58