29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 16 Februar 2012 02:58

Čelik Junior ugostio Vitežane Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

celikjuniorŠkola rukometa Čelik Junior je ugostila ženski i muški rukometni klub Vitez, tako da je i ova sedmica u Zenici počela u znaku rukometa zahvaljujući našoj školi koja radi bez prestanka napredujući svakim danom u svakom pogledu. Prvo su igrale djevojke(1996), a potom djevojke 1998 godišta i mlađi. Nakon što su djevojke još jednom pokazale da vole i poštuju ovaj sport na teren su istrčali i dečki. Cijelu utakmicu su se borili i nisu zaostajali za nešto stariji dečkima iz rukometnog kluba Vitez, čak je i rezultat bio u našu korist. Važno je napomenuti da su naši dečki godišta 1998. i mlađi također igrali protiv rukometaša iz Viteza koji su bili stariji od niih po tri, četri ili čak i pet godina, ali naši rukometaši su bez ikakvog straha istrčali na teren i zabijali golove.

I opet smo pokazali da kao jedno puno toga možemo postići. Bili smo jedinstveni i u napadu i u odbrani. Naši prijatelji iz Viteza su mogli naučiti mnogo toga od naših dečki i djevojaka. I na kraju da rezimiramo sve ovo, prijateljska utakmica između škole rukometa Čelik Junior i rukometnog kluba Vitez imala je pozitivne rezultate, a sve naše selekcije su ostvarile željene ciljeve. Želimo zahvaliti rukometnom klubu Vitez što su se odazvali ovom druženju, te čestitati našim rukometašima i rukometašicama na današnjoj igri.

Naša škola je prekid odvijanja nastave zbog prirodnih neprilika iskoristila maksimalno dobro, obavljajući treninge redovno i na kraju se sve to odrazilo na dobru igru svih selekcija.Mi cemo i dalje nastaviti sa treninzima, a vrlo brzo i sa odigravajem novih prijateljskih utakmica. Pozdrav od onih koji znaju i vole rukomet.

Čitano 2809 puta