28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 25 Januar 2012 02:35

WUKF pred odlazak u Škotsku Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Obavještavamo vas da su  na Ilidži kod Sarajeva održane pripreme seniorske karate reprezentacije WUKF asocijacije pred odlazak na 4th EUROPEAN CHAMPIONSHIPS FOR SENIORS AND VETERANS WUKF IRVINE – Scotland ,(01-05.06.2012. godine), zatim pripreme perspektivnih takmičara i takmičarki, pripreme za polaganje za majstorska zvanja i licencni seminar za ispitivače karate saveza FBIH.

Ispred našeg kluba na ove aktivnosti Saveza učestvovali su seniorski reprezentativci Bošnjak Nermin, Čičak Damir i Ibraković Albin, perspektivni takmičari Mašić Selma,Osmanović Rialda, Vasiljević Sanjin, Mandić Bojan a na pripreme za polaganje za majstorska zvanja idu Ferhatović Ajla, Lišić Kenan i Baručija Belmin. Trener našeg kluba Semir Hamzić je na ovim aktivnostima bio jedan od 8 instruktora.

 

Na Ilidži je učestvovalo oko 60 učesnika iz 20 klubova sa prostora Federacije BiH. Pored dobro odrađen priprema i okupljanja seniorske reprezentacije u sklopu aktivnosti održano je i polaganje na kojem je Ferhatović Ajla članica našeg kluba položila za majstorsko zvanje crni pojas 1.DAN. Baručija Belmin i Lišić Kenan na žalost nisu uspjeli zadovoljiti kriterije komisije Karate saveza FBIH.

U narednom periodu klubu predstoje aktivnosti na pozivnom turniru u Kaknju 19.02. i pripreme za učešće u Karate ligi čije se prvo kolo očekuje u Srebreniku početkom marta 2012.godine.


S poštovanjem,
PRESS SLUŽBA KLUBA

Čitano 3522 puta