28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 23 Januar 2012 18:29

Zeničanke uspješne u Rumuniji Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Bivše košarkašice Čelika, Zeničanke Amra Mehmedić i Alma Kovačević, te Amerikanka Stanecia Graham odlično su se snašle u Rumuniji gdje igraju jako uspješno za svoje nove klubove.

Sve tri su 21. i 22. januara u Njemačkoj igrale Final Four Centralne evropske lige (CEWL - Central Europea Women's Basketball League), Mehmedićeva sa prošlogodišnjim viceprvakom Rumunije ekipom CSM Satu Mare, a Graham i Kovačević sa aktuelnim šampionom ove zemlje, te ekipom koja brani titulu osvajača prošlogodišnje Lige centralne Evrope – ICID Aradom.

Preostala dva učesnika su Kara Trutnov i njemački prvak TSV Wasserburg. Osim ove tri zemlje, u lčigi su učestvovali i klubovi iz Slovačke.  U prvom polufinalu sastaće se dva rumunska kluba, a u drugom ekipe iz Češke i Njemačke. “Arad je posudio dvije igračice iz prvoplasirane rumunske lige – Trgovišta kako bi pojačani nastupili na Final Four (Amerikanka Chrissy Givens i Rumunka Cristina Ciocan, op.a.). A tu je i naša Alma Kovačević koja je stigla iz Sportul Studenta. Naš tim je pretrpio određene promjene. Preostale dvije ekipe su se također pojačale tako da će očekujem uzbudljive i rezultatski neizvjesne utakmice! Poslije Final foura CEWL opet gostujemo i igramo sa Aradom”, kazala je za Oslobođenje Amra Mehmedić.

 

 

Mehmedić je drugi asistent rumunske Lige sa 4,9 asistencija po meču i 10,9 poena. Kovačević ima 9,5 poena i 8,1 skokova po meču, a Graham 12,7 poena i 6 skokova po meču.
U Rumuniju je prije nekoliko dana iz Izraela stigla još jedna bivša košarkašica Čelika, Srbijanka Bojana Vulić koja je pojačala ekipu Nova Vita targu Mures.

Čitano 2902 puta