29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 03 Avgust 2011 23:13

Ibraković, nakon Čelika Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

aia1Nakon što je raskinuo ugovor sa Čelikom i otišao iz Zenice, Abdulah Ibraković, prvi trener u našoj zemlji koji je dobio Profi licencu, nastavio je svoje usavršavanje u Austriji i Njemačkoj.Naime, od 13. do 23. jula Ibraković je boravio u Austriji na pripremama sa njemačkim bundesligašem Stuttgartom.

„Išao sam pratiti metodičke varijante treninga za efektivni intezitet trčanja u situacijskom treningu, s obzirom da je njemački fudbal na vrhunskom nivou u tom segmentu. Dosta su mi pomogli Fredi Bobić i Bruno Labadia koji su cijelo vrijeme bili uz mene“ kaže Ibraković za SCsport.ba.

Nakon Austrije Ibraković je otišao u Njemačku na internacionalni kongres trenera.

„Od 24. do 27. jula bio sam na internacionalnom kongresu trenera u Bochumu, kojeg je organizovao Njemački nogometni savez na kojem je učestvovalo 1.100 trenera iz cijelog svijeta. Bili su tu i Jurgen Klopp, Thorsten Fink, Mirko Slomka, Friedhelm Funkel, Mathias Sammer... Tema kongresa je bila Brza transformacija iz napada u odbranu, sa svim tehničko-taktičkim aspektima. Iskustva koja sam stekako su od ogromne koristi, i bilo bi dobro ih prenijeti i na naše nogometne terene“, kazao je Ibraković.

D. K., ScSport.ba

Čitano 4128 puta