28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 01 April 2012 04:08

Nermin Šabić se reaktivirao Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

nermin-sabic2Iako je 21. decembra napunio 38 godina, bivši reprezentativac Nermin Šabić reaktivirao se ovih dana u zeničkom kantonalcu Rudaru, čiji je šef stručnog štaba njegov bivši saigrač iz Čelika Izudin Kamberović.

Prijateljstvo i poslovni odnos s Kamberovićem, kome je, kao treneru, Šabić šef u njegovoj Školi nogometa "Tempo sport", glavni su, kaže, razlog što je, nakon pune dvije godine, odlučio ponovo zaigrati.

 

- Momci se bore za nešto, žele biti prvi i plasirati se u Drugu ligu pa što im, onda, ne pomoći. Za sada samo treniram pa, ako se osjetim spremnim, odigrat ću nekoliko utakmica u kojima im bude potrebna moja pomoć - kaže Šabić, koji je sakupio 42 nastupa za bh. reprezentaciju i igrao za deset klubova u BiH, Hrvatskoj i Kini.

Sa zagrebačkim Dinamom, koji se u njegovo vrijeme zvao Croatia, igrao je i u Ligi prvaka, a sada će na terenima Lige Zeničko-dobojskog kantona voditi bitku sa zavidovićkom Krivajom, koja im bježi pet bodova. Rudar će ovog vikenda gostovati kod gradskog rivala Borca u Tetovu, ali Šabić neće igrati, jer još nije ni registriran.

DNEVNI AVAZ

Čitano 4290 puta