20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 02 Mart 2012 18:15

Durmić: Čelik nije bez šansi

 

„Partizan je apsolutni favorit, ali uz pomoć naših navijača ništa nije nemoguće“, kazao je za SCsport.ba trener Čelika Eldar Durmić. Zenica će u subotu i nedjelju (3. i 4. marta) biti domaćin završnice ženske košarkaške regionalne lige. Naša zemlja će imati jednog predstavnika, a to je zenički Čelik koji će u konkurenciji tri kluba iz Srbije, Partizana,Voždovca i Hemofarma pokušati iznenaditi.

 

Gradska Arena u Zenici će sigurno biti dobro popunjena jer će igrati najbolje ekipe u regionu. Ambicije domaćih su plasman u finale, što je veoma realno kada se gledaju rezultati koje su izabranice mladog trenera Eldara Durmića ostvarile u regularnom dijelu takmičenja.

 

 

„Prije početka sezone rukovodstvo kluba je najavilo plasman među četiri najbolje ekipe i plasman na završnicu. Mi smo taj cilj ispunili, reguralni dio prvenstva smo završili na drugom mjestu, a sada na domaćem terenu želimo postići i mnogo više. Motivirani smo i spremni da pokažemo kvalitet i plasiramo se u finale, gdje nas vjerovatno čeka beogradski Partizan. Veoma važan segment u našoj igri može biti podrška sa tribina, uz njihov vjetar u leđa pokušat ćemo iznenaditi i veliki Partizan“, kazao je za SCsport.ba najmlađi trener u regionalnoj 29-godišnji Durmić.

Najbolja igračica Čelika ove sezone Lejla Bejtić djeli slično razmišljanje kao i njezin trener

 

„Mi više nemamo šta izgubiti, plasman na završnicu je nagrada za naše dobre igre u ovoj sezoni. Uz veliku podršku publike mi ćemo dati posljednji atom snage kako bi izmamili aplauze vjerne zeničke publike. Ovakav spektakl se ne smije propustiti i imamo veliku šansu da odemo do samog kraja“, kazala je Bejtićeva.

 

Polufinalne utakmice Final-foura za prvaka regionalne lige igraju se u gradskoj Areni u Zenici, u subotu 03. marta 2012. po slijedećem rasporedu:
16.30 sati: ŽKK Partizan- KK Voždovac
19.00 sati: KŽK Čelik - ŽKK Hemofarm

 

Finalna utakmica igraće se u nedjelju, 04. marta 2012. god. sa početkom u 17 sati. Cijene ulaznica su 3 KM za prvi dan i 3 KM za finalnu utakmicu.

 

Veliku podršku košarkašicama će dati i vjerni „Robijaši“ koji su obećali da će u velikom broju doći u gradsku Arenu. Nema sumnje da će za vikend Zenica biti centar košarke u regionu kada je u pitanju ženska košarka.

SC Sport - Dino Kurbegović