20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 02 Mart 2012 18:15

Durmić: Čelik nije bez šansi Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

 

„Partizan je apsolutni favorit, ali uz pomoć naših navijača ništa nije nemoguće“, kazao je za SCsport.ba trener Čelika Eldar Durmić. Zenica će u subotu i nedjelju (3. i 4. marta) biti domaćin završnice ženske košarkaške regionalne lige. Naša zemlja će imati jednog predstavnika, a to je zenički Čelik koji će u konkurenciji tri kluba iz Srbije, Partizana,Voždovca i Hemofarma pokušati iznenaditi.

 

Gradska Arena u Zenici će sigurno biti dobro popunjena jer će igrati najbolje ekipe u regionu. Ambicije domaćih su plasman u finale, što je veoma realno kada se gledaju rezultati koje su izabranice mladog trenera Eldara Durmića ostvarile u regularnom dijelu takmičenja.

 

 

„Prije početka sezone rukovodstvo kluba je najavilo plasman među četiri najbolje ekipe i plasman na završnicu. Mi smo taj cilj ispunili, reguralni dio prvenstva smo završili na drugom mjestu, a sada na domaćem terenu želimo postići i mnogo više. Motivirani smo i spremni da pokažemo kvalitet i plasiramo se u finale, gdje nas vjerovatno čeka beogradski Partizan. Veoma važan segment u našoj igri može biti podrška sa tribina, uz njihov vjetar u leđa pokušat ćemo iznenaditi i veliki Partizan“, kazao je za SCsport.ba najmlađi trener u regionalnoj 29-godišnji Durmić.

Najbolja igračica Čelika ove sezone Lejla Bejtić djeli slično razmišljanje kao i njezin trener

 

„Mi više nemamo šta izgubiti, plasman na završnicu je nagrada za naše dobre igre u ovoj sezoni. Uz veliku podršku publike mi ćemo dati posljednji atom snage kako bi izmamili aplauze vjerne zeničke publike. Ovakav spektakl se ne smije propustiti i imamo veliku šansu da odemo do samog kraja“, kazala je Bejtićeva.

 

Polufinalne utakmice Final-foura za prvaka regionalne lige igraju se u gradskoj Areni u Zenici, u subotu 03. marta 2012. po slijedećem rasporedu:
16.30 sati: ŽKK Partizan- KK Voždovac
19.00 sati: KŽK Čelik - ŽKK Hemofarm

 

Finalna utakmica igraće se u nedjelju, 04. marta 2012. god. sa početkom u 17 sati. Cijene ulaznica su 3 KM za prvi dan i 3 KM za finalnu utakmicu.

 

Veliku podršku košarkašicama će dati i vjerni „Robijaši“ koji su obećali da će u velikom broju doći u gradsku Arenu. Nema sumnje da će za vikend Zenica biti centar košarke u regionu kada je u pitanju ženska košarka.

SC Sport - Dino Kurbegović

Čitano 3717 puta Zadnji put promjenjen petak, 02 Mart 2012 18:22