24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 Decembar 2014 11:58

U srijedu Čelik-Sloboda

Košarkaši Čelika u 10. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine – Liga 12 u srijedu, 17.12.2014. godine od 18,30 sati u Areni Zenica ugostit će ekipu Slobode.

Nakon trijumfa protiv Širokog i uprkos dobroj igri, poraza na gostovanju kod vodećeg Spars-a, u redovima OKK Čelik vlada optimizam i pred duel sa starim sportskim prijateljima iz Tuzle. Povodom utakmice koja se zbog zauzetosti Arene Zenica tokom vikenda, igra ranije, danas je u prostorijama OKK «Čelik» održana press konferencija na kojoj su o očekivanjima od ovog meča govorili trener Ahmed Muminović i košarkaši Ashar Dedić i Esnaf Durmić.
«Mi smo protiv Spars-a odigrali vrlo dobru utakmicu bez obzira što je na kraju domaćin slavio sa 16 poena razlike. Četiri minute prije kraja bili smo na minus 6 poena ali presudio je veći roster domaćina. Vjerujem da ćemo i protiv Slobode koja je objektivno favorit u ovoj utakmici, ima dobar i odličnog trenera, odigrati kvalitetno i uz podršku sa tribina doći do pobjede koja nam je jako važna u borbi za opstanak», izjavio je Ahmed Muminović, trener OKK Čelik. 
Protiv Spars-a zbog povrede, nije igrao Dejan Mikić, a konačnu odluku o njegovom eventualnom nastupu dat će klupski ljekar dr. Muharem Pidro. Na lakšu povredu žalio se i Armin Avdibegović koji bi ipak trebao predvoditi ekipu u sutrašnjem duelu.
«Ako smo mogli dobiti Široki, možemo i Slobodu. Malo nas je ali ćemo se boriti za dva bitna boda i očekujem da će nas u toj borbi podržati i navijači. Respektujem Slobodu ali mislim da smo bliži pobjedi», optimista je Ashar Dedić koji je u dosadašnjem dijelu sezone jedan od naših najučinkovitijih igrača.
Devetnaestodišnji Esnaf Durmić odlično koristi povjerenje trenera Muminovića u prethodnim utakmicama, te je i danas na press konferenciji najavio daće dati sve od sebe da pomogne ekipi u važnoj utakmici.
«Ovaj tim ima karakter, krasi nas jedinstvo i borbenost i siguran sam da ćemo angažovanom igrom i uz podršku navijača osvojiti dva boda», izjavio je Durmić.
Utakmica Čelik – Sloboda počinje u 18,30 sati u Areni Zenica.

Press OKK «Čelik» Zenica