28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 15 Novembar 2014 23:52

Prvenstvo BIH u LA plesovima

Na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u latinoameričkim plesovima u Zenici učestvovalo je više od 400 takmičara, što je najveći odziv na državnim takmičenjima u latinoameričkim plesovima održanim u Bosni i Hercegovini do sada.  A državni prvaci postali su Nemanja Mišić i Ana Trogrlić. Ovaj par trenira tek godinu skupa, i presretni su što su se okrunili ovom titulom. 


"Nadali se jesmo, ali očekivanja svih takmičara su bila velika. Već dugo treniramo, više od deset godina odvojena, a tek godinu zajedno i uspjeli smo. Ipak, uvijek može bolje, iako smo rezultatski prezadovoljni" kazali su Ana i Nemanja.  Ispred Plesno-modnog studija "Shadows" koji je ove godine dobio prednost u organizaciji prvenstva, obratio se Semir Šerić, koji je naglasio da su u suštini održana tri takmičenja.

 

"Imali smo bodovni turnir u latinoameričkim standardnim plesovima, takmičenje školske lige u latino formacijama i kruna je bila državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima. Zahvalan sam svima koji su došli i kvalitetom plesača. Zenica bila odličan domaćin" rekao je Šerić.

 

FOTO: Armin Durgut/Sigma.ba

Povezani članci (by tag)