19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 15 Novembar 2014 21:44

RK Čelik pobjedio u Visokom

U utakmici Desetog kola Premijer lige BiH za rukometaše u kantonalnom derbiju u Visokom – Čelik je savladao domaću ,,Bosnu'' i donio kući tri nova velika boda sa vrućeg terena iz Visokog – iz KSC „Mladost'' . Vrlo dinamična, dobra utakmica, u kojoj je ,,Bosna'' bila bolja u prvom poluvremenu (14:10 za ,,Bosnu''), a ,,Čelik'' u drugom poluvremenu (12:7 za ,,Čelik). Obje ekipe su bile veoma borbene, snažne,  uz dobre odbrane posebno golmana  Enesa Sirće (,,Bosna'') i Jasmina Hadžihasića (,,Čelik'') – koji su zabilježililo po 18 odbrana. Čvrste odbrane su   rezultirale sa malo golova  - svega 22, odnosno 21. Obje ekipe su ostavile srce na terenu, igrale su požrtvovano, a iskusnija i bolja ekipa ,,Čelika'' je na kraju ipak slavila. 


Igrač utakmice bio je Boško Jolović (,,Čelik''), koji je bio fenomenalan i u odbrani i u napadu (dao 8 golova), a uz njega  u Čeliku su dobro igrali Davor Kadić,  Nermin Mujanović, golman Jamsin Hadžihasić i Semir Memić. Ohrabruje zadovoljavajuća minutaža kapitena Mirze Dervenčića, koji je dobro igrao u samo u odbrani .Kod ,,Bosne'', popred  golmana Sirče istakli su se Esad Zečević i Adnan Balta.

 

Veliku pomoć ,,Čelik'' je  i u ovoj utakmici imao od svojih vjernih navijača – Robijaša, kada se  njih sedmdesetak pojavilo u dvorani ,,Mladost''  u drugom poluvremenu i u navijanju nadjačali domaću publiku u inače prepunoj dvorani . Uz sve valja istaći da je navijanje ,,Robijaša'' bilo izuzetno korektno, snažno, uz bubnjeve i skandiranje ,,Čelik, Čelik''...

 

- Ovu pobjedu u drugom poluvremenu smo izvijevali na krilima naših navijača. Hvala ,,Robijašima''  što su došli u Visoko i podržali nas na putu do šampionske titule.  I u ovoj utakmioci se pokazalo da samo grčevitom borbom za svaku loptu u svakoj utakmici možemo pobijediti svakog protivnika, čak i onda kad nam ne ide najbolje – izjavio je nakon utakmice najbolji igrač utakmice u Visokom Boško Jolović (,,Čelik'').

 

RK BOSNA: Sirčo (18 odbrana), Žiga, Imamović (3),Čabaravdić (1), Burić (2), Balta (5), Hrnjić, Bečak (1), Imakajić, Zečević (7), Spahić (1), Gogić, Limo, Buljina (1), Sorguć, Pekić. Trener: Faruk Vražić.

RK ČELIK: Aldin Begagić, Mehinović (2), Martić (1), Kadić (5), Zvekić, Jolović (8), Mujanović (5), Dervenčić, Mehić ,  Begović (1), Memić, Adnan Begagić, Ćosić, Hadžihasić (18 odbrana), Tufekčić, Beganović (odbranio jedan penal). Trener: Milanko Savčić.

 

U idućem kolu ,,Čelik'' u Gradskoj areni dočekuje drugog kantonalnog premijerligaša – ekipu ,,Kivaje''.

- Idemo dalje i niko nas ne može osujetiti na šampionskom putu do jesenje titule! Čestitam  našim momcima na borbenosti, zalagnju i pobjedi! Ovo je nezampaćeno da se na  našoj gostujućoj utakmici pojavi više od stotinu naših navijača! Hvala im! Pozivamo naše navijače da i dalje budu uz nas i podrže nas i u narednom kolu, protiv ,,Krivaje'' u Gradskoj areni narednog vikenda,  gdje idemo na tri nova boda! Takođe, nadam se da će uz pomoć naših sponzora konačno započeti rješavanje i finansijskih problema. Valjda to najbolja ekipa u ovom gradu, prvoplasirana u Premijer ligi BiH   zaslužuje – kaže predsjednik ,,Čelika'' Pane Škrbić


foto: Draženko Jurišić