29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Novembar 2014 17:36

Foto: Zmajevi stigli u Zenicu

Večerašnjim okupljanjem nogometaša u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici počinju pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za kvalifikacijski susret s Izraelom, koji se igra 16. novembra u Haifi.  Tokom prijepodnevnih veliki broj navijača bh. reprezentacije se interesovao za dolazak izabranika Safeta Sušića. Očekuje se da će se do večeras u Trening centra pojaviti dvadeset nogometaša i članovi stručnog štaba reprezentacije. 

 

Po riječima Alije Porče, upravnika nogometnog Kampa, sve je spremno za boravak reprezentativaca u Zenici, koji će do polaska za Izrael ovdje imati četiri zajednička treninga. 

Zmajevi će napustiti Zenicu poslije doručka u petak, nakon čega čartet letom idu za Haifu. 


Sigurno je samo da su u gradu već Senad Lulić i Mensur Mujdža koji nisu željeli davati nikakve izjave okupljenim novinarima, te Sven Tino Sušić i Avdija Vršajević, koji su iz Hajduka stigli povrijeđeni, ali će, kao što je najavio i kapiten Edin Džeko, večeras javiti se selektoru. No, Vršajević zbog povrede aduktora sigurno, kao ni Džeko, neće moći igrati u nedjelju u Haifi protiv Izraela, dok je upitan i Sušić. Ostaje da se vidi kada će i hoće li stići sjajni golman Asmir Begović, koji je javio kako će kasniti zbog povrede. Ne smijemo ni pomisliti da ćemo u Haifu krenuti bez gorostasa Begovića, a koji bi trebao biti i kapiten u Haifi. 

 

Prije dolaska Safeta Sušića u Trening centar svoje sobe su zadužili Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Gojko Cimirot, Senad Lulić, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Tino Sušić, Muhamed Bešić, Avdija Vršajević i Edin Višća.  Ubrzo su na okupljanje stigli kapiten Edin Džeko, Haris Medunjanin i Miralem Pjanić, a očekuje se dolazak Emira Spahića i ostalih sa selektorove liste.  Iako je bilo najavljeno da će reprezentativci u Zenici, u srijedu i četvrtak, imati četiri treninga, selektor Safet Sušić će najvjerovatnije odustati od sutrašnjeg prijepodnevnog treninga, a vrijeme će igrači provesti u dogovorima i druženju. 

- Bila su planirana za sutra dva treninga, ali se plašim da se ne bi nešto opet nepredviđeno desilo, pa ćemo jutarnji trening preskočiti. Svi igrači su spremni, odigrali su dosta utakmica u svojim klubovima i nema razloga da pretjerujemo, da se još nešto nepredviđeno desi. Moramo smanjiti još malo treninge da ne bude nekog jačeg intenziteta, jer kako je krenula ova crna serija nikada ne znaš kako da se završi - rekao je Sušić. Sutra prijepodne planiran je susret s medijima, a Zmajevi će napustiti Zenicu u petak kada čartet letom idu za Haifu. 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

 

 

..