28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 31 Oktobar 2014 23:26

AMZ: ulična utrka

Na uličnim atletskim trkama, koje je u okviru "Programa zdravstvene prosvjećenosti" organizovala kompanija "ArcelorMittal Zenica", nastupilo je više od 500 takmičara u nekoliko uzrasnih kategorija.  U trci 'cicibana', djece predškolskog uzrasta, pobjednici su kod djevojčica Amina Babić, Almina Oruč i Katja Karač, a kod dječaka Adel Aličković, Denis Pilipović, Adijan Dujak i Hanan Redžepi. 

 

Najuspješniji u kokurenciji paraplegičara, koji su nastupili u trci na 100 metara u kolicima, bili su Srećko Jorgić, Ferid Fazlić i Draženko Tubak.  U konkurenciji učenica osnovnih škola pobjednice su Lejla Komarac, Ajna Sivac i Amila Omić, a kod osnovaca Ensar Delić, Harun Ibraković i Anes Šabić.  


Kod uzrasne kategorije 'odraslih', u konkurenciji učenica srednjih škola pobjednice su Kanita Bilić, Adna Brkić i Dženita Ibrašimović, a kod srednjoškolaca Semir Avdić, Aldin Spahić i Vedad Mahmić, dok su kod seniora pobjednici Edin Zec, Amer Doglod i Asim Kavaz. 

 

Za najuspješnije takmičare u svakoj kategoriji obezbjeđene su medalje i nagrade, koje su dobili i najmlađi i najstariji učesnik ulične atletske trke. 

 

Aziz Kevelj, generalni sekretar Atletskog kluba Zenica,  zahvalio se svim učesnicima i izrazio želju da se ubrzo sretnu sličnom prilikom.


"Prije svega, zahvalio bih se gospodi iz ArcelorMittala i nadam se da će se ova saradnja uspješno nastaviti. Hvala i svim učesnicima, atletičarima, roditeljima, gledaocima. Nadam se da se vidimo ubrzo nekom drugom prilikom", rekao je Kevelj.


Generalni pokrovitelj ove manifestacije je ArcelorMIttal. Dijana Božić-Srdanović, menadžerica za komunikacije i odnose s javnošću je u razgovoru za AA rekla je kako je u sklopu Programa zdravstvene prosvijećenosti njihova kompanija imala dosta aktivnosti, među kojima je i prošlosedmični Sajam zdravlja.


"Zadovoljni smo. Posjećenost je jako dobra, a drago nam je i zbog naših sugrađana, onih najmlađih, starijih, a i osoba s poteškoćama. Najvažnije je naše druženje, želja naše kompanije da učestvujemo u životima ljudi iz lokalne zajednice. Prioritet nam je očuvanje zdravlja kao i zaštita na radu. Činit ćemo sve da podignemo svijest i radit ćemo sve što možemo da na našem primjeru pokažemo kako živjeti zdravim životom", izjavila je Božić-Srdanović.