29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 25 Oktobar 2014 19:09

Foto: Biciklistička utrka 2014.

Oko 130 biciklista iz BiH i zemalja regiona danas je učestvovalo na 38. biciklističkoj trci "Oslobođenje Zenice" koja je održana na trasi zeničke Glavne gradske magistrale. Trka je okupila bicikliste iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske, te takmičare iz 13 bosanskohercegovačkih biciklističkih klubova. Današnja ukupna trasa iznosila je 78 kilometara, a biciklisti su odvezli 20 krugova dužine po 3,9 kilometara Glavne gradske magistrale.

 

"Moram reći da nemamo mnogo veliki broj takmičara, s obzirom na vremenske prilike, ali imamo izuzetno kvalitetne bicikliste iz zemalja regiona koji su se danas odazvali ovoj trci. Danas je održana i 20. trka brdskog prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine gdje smo imali devet kategorija", izjavio je predsjednik Biciklističkog kluba "Zenica" Anto Jozić. Posebnu čar ovogodišnjoj trci dale su ženske takmičarke.


"Sretni smo što smo održali trku i na Glavnoj gradskoj magistrali, a naredne godine vjerujem da ćemo imati veći krug jer će magistrala biti gotova", dodao je Jozić. U brdskoj utrci, koja je vožena na relaciji Zenica - Smetovi, najbolje rezultate u dvije kategorije, elita i U-23, ostvarili su članovi biciklističkog kluba iz Mostara i to Đulaga Trejić i Mujo Kurtović. U kategoriji juniora najbolji je bio Antonio Barać iz Livna, dok je u kategoriji do 50 godina najbolji bio Zoran Mališić iz kluba Power Sarajevo.  U kategoriji mlađih kadeta najbolji je bio Alem Hanić iz kluba "eXtrem" Tuzla, a njegov klupski kolega Adin Bešlagić bio je najbolji u kategoriji kadeta. Alma Alijagić iz kluba Power Sarajevo najbolja je biciklistkinja, dok je u kategoriji iznad 50 godina najbolji rezultat ostvario Mirsad Čizmić. 


KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU

 

txt: Klix

foto: J. Hadžić