19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Oktobar 2014 23:13

Čelik bolji od Prijedora

ARENA u Zenici; Početak: u 19,00 sati; Gledalaca: oko 700 . Sudije: Jović Aleksandar i Arnautović Nedim iz Tuzle, delegat Sobo Damir iz Banja Luke.
U derbi utakmici 7. kola rukometne Premijer lige BiH, sezona 2014/2015, igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Prijedor. Utakmica je završena  rezultatom  28:25 (13:12) za Čelik.


Sastavi ekipa:
RK ČELIK: Beganović, Dervenčić, Adnan Begagić, Mehić, Memić, Mujanović (7), Ćosić, Hadžihasić (13 odbrana), Mehinović (5), Aldin Begagić (1), Zvekić (4), Martić (2), Jolović (2), Tufekčić, Begović (4), Milan Duvnjak (3). (Trener: Milanko Savčić);
RK PRIJEDOR: Beširević, Vejnović, Unčanin (6), Miljuš , Kragulj, Bojić (1), Kaurin (6), Dančić (4), Mirković (1), Čutura, Janković, Blagojević (2), Topić, Savić, Gavrić (3) i Radaković. (Trener:Bojan Unčanin);

Najefikasniji kod Čelika: Nermin Mujanović (7), Aldin Mehinović (5), te Dino Zvekić i Edvin Begović po 4 gola.
Najviše golova za Prijedor postigli su: Dejan Unčanin (6), Aleksandar Kaurin (6) i Goran Daničić (4) gola.
Sedmerci za Čelik: 2 (4); Sedmerci za Prijedor: 3 (4);
Isključenja: Čelik (10'); Prijedor ( 6');

U dosta tvrdoj utakmici sasvim zasluženo slavili su domaći rukometaši, koji nisu dozvolili gostima da ikako povedu u ovoj utakmici, a samo 5 puta rezultat je bio izjednačen i to u prvom poluvremenu. Sve ostalo vrijeme vodili su domaći, a najveća prednost iznosila je 5 golova i to u finišu utakmice (27:22) i (28:23) od 56.do 58. minute.
U prvom poluvremenu najveća prednost Čelika bila je 2 gola i to 7 puta, a prvo poluvrijeme završeno je 13:12 za Čelik.   
U 42.minuti utakmice Čelik ide + 4 gola (20:16), koje je imao još 5 puta tokom drugog poluvremena.
U 50.minuti gosti su, nakon mini serije od 0:3, opasno zaprijetili i došli na samo –1 gol (23:22), ali su domaći na krilima nekoliko odbrana golmana Jasmina Hadžihasića i izvrsnog Aldina Mehinovića uzvratili sa mini serijom od 4:0 i otišli na najveću prednost na utakmici (27:22), što je bilo dovoljno da se zabilježi nova pobjeda.
Na press konferenciji, nakon utakmice, trener gostiju Bojan Unčanin čestitao je Čeliku na zasluženoj pobjedi i svojim momcima na odličnoj borbenosti protiv, kako reče, „jedne od najboljih ekipa u BiH“.
Trener domaćih, Milanko Savčić, čestitao je svojim momcima na pobjedi, a gostima na fer igri. Istakao je nedostatak u ekipi Milana Ivančeva i Davora Kadića, a da je Eduard Martić igrao povrijeđen. Kada dodamo da se i na ovoj utakmici povrijedio i Čelikovo pojačanje Aldin Mehinović, koji nije igrao, gotovo, trećinu ove utakmice nakon povrede, onda je ova pobjeda još vrijednija.
Svi učesnici na pressu su se složili da je Čelik zasluženo pobjedio i da je utakmica bila odlična i fer  i korektna.
Utakmici je prisustvovala i grupa od 100-tinjak Čelikovih navijača, Robijaša, koji su tokom cijele utakmice davali veliku podršku domaćim rukometašima.

Za igrača utakmice proglašen je Aldin Mehinović-Čupo, pojačanje Čelika pred ovu sezonu.
Nakon poraza vodećeg Izviđača od Bosne u Sarajevu, Čelik je izbio na prvo mjesto na tabeli.

U slijedećem, 8. kolu ekipa Čelika ide u goste Lokomotivi iz Brčkog, dok Prijedor, ponovo, gostuje kod Zrinjskog u Mostaru.

E. Imamović za Zenicablog