29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 16 Oktobar 2014 21:31

Čelik dočekuje Prijedor u Areni

Danas je održana press konferencija rukometnog kluba Čelik. Povod za press je jedna od  derbi utakmica 7. kola muške rukometne Premijer lige BiH, sezona 2014/2015, u kojem je RK Čelik domaćin ekipi RK Prijedor, te nesporazumi u vezi korištenja Arene u Zenici za utakmice RK Čelik.. Utakmica RK Čelik – RK Prijedor na rasporedu je u subotu 18.10.2014.god.u 19 sati u Areni Zenica.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik, te rukometaši Aldin Begagić, sportski direktor RK Čelik, Milan Duvnjak, lijevo krilo i Aldin Mehinović-Čupo, srednji bek u timu RK Čelik. U uvodnom dijelu, predsjednik Škrbić se, između ostalog, osvrnuo se na prošlu utakmicu u Mostaru sa Zrinjskim, te neke nesporazume u vezi termina za korištenje Arene za utakmice RK Čelik i oko organizacije utakmice. Za slabu i konfuznu utakmiccu u Mostaru (rezultat 25:25), navodi bolest Eduarda Martića, nešto slabiji dan golmana Jasmina Hadžihasića (samo 9 odbrana), te odlazak iz kluba, Milana Ivančeva i Davora Kadića, na probu u Iran, a danas bi se trebalo znati i da li će ostati ili se vraćaju u Zenicu.U vezi nesporazuma sa menadžmentom Arene Zenica Škrbić ističe:


„Posredovanjem načelnika Općine Zenica, Husejina Smajlovića, neposredno pred ovu press konferenciju razrješili smo nesporazum sa menadžmentom  Arene Zenica, koji su, s obzirom da klubovi besplatno igraju i treniraju, naplatu karata planirali usmjeriti na račun Arene. Mi i muški košarkaški klub Čelik, nismo potpisali ponuđeni Protokol. Potpisao ga je jedino ženski košarakški klub. Po našem mišljenju, Arena Zenica je javni servis, koji treba da obezbjedi uslove za rad sportskih ekipa. Nama ni propozicije Rukometnog saveza BiH ne dozvoljavaju da ustupamo organizaciju bilo kome, jer mi odgovaramo za lošu organizaciju utakmice“-zaključio je predsjednik Škrbić.

 

Čelik bi sa ovom pobjedom nad Prijedorom u 7. kolu Premijer lige za rukometaše, kako je na pressu istakao predsjednik kluba Pane Škrbić, vjerovatno ponovo izbio na čelo tabele, a eventualni bi ih neuspjeh udaljio od ispunjenja ovogodišnjih ciljeva. Na press konferenciji Čelika svi iz kluba su jednoglasni: osim pobjede ništa drugo ne dolazi u obzir! To ističu: Predsjednik kluba Pane Škrbić, Aldin Begagić, Milan Duvnjak i Aldin Mehinović. Priznaju da neće biti lako, jer je Prijedor iskusna ekipa i da ih je, u prošloj sezoni, pobjedila u Prijedoru uz veoma grubu i nekorektnu igru. Pozivaju navijače da dođu u što većem broju i da na krilima navijača ostvare novu pobjedu.

 

Da ponovimo, utakmica Čelik –Prijedor, na rasporedu je u subotu, 18.oktobra 2014.godine u Areni  Zenica, sa početkom u 19 sati. Iz kluba zahvaljuju što plačanjem ulaznice pomažu RK Čelik - Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito rukometa, da dođu u subotu u gradsku ARENU i da podrže rukometaše RK "Čelik"  u ovom derbiju.

 

 

E.Imamović za Zenicablog