28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 Oktobar 2012 07:40

Prijavi se: Pravo ljudski

POZIV NA UČEŠĆE: „Pravo Ljudski Alter Visual Youth“

Udruženje građana Pravo Ljudski u suradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država Bosne i Hercegovine, kao i lokalnim partnerskim organizacijama iz četiri bh. grada, poziva sve mlade ljude iz Zenice, Trebinja, Bijeljine i Jajca, starosne dobi od 17 do 21 godina, da se prijave za učešće u Pravo Ljudski Alter Visual Youth programu!

Nakon procesa selekcije, šesnaest mladih ljudi će u sklopu Pravo Ljudski Alter Visual Youth programa proći kroz raznolik i neformalan obrazovni program sastavljen od nekoliko segmenta:

  1. Boravak u Sarajevu, tačnije učešće na programu za mlade Zumiraj prava / Zoom Rights u sklopu 7. Pravo Ljudski Film Festivala. Učešće podrazumijeva mogućnost prisustva na radionicama posvećenim video aktivizmu, praćenje festivalskih programskih sadržaja, te učešće u žiriju za najbolji film za mlade.
  2. Uzajamna razmjena boravka u porodicama, što podrazumijeva da će svaki/a učesnik/ca u sklopu cjelokupnog projekta imati priliku ugostiti, a potom kasnije i boraviti kod jednog/e od učesnika/ca programa.
  3. Tokom petodnevne razmjenske posjete, učesnici/e će učestvovati u različitim edukativnim aktivnostima koje imaju za cilj poticanje kreativnosti, audiovizuelne vještine (video aktivizam), građanski aktivizam, te promociju društveno angažiranih umjetničkih formi. 

Idejna vodilja Pravo Ljudski Alter Visual Youth projekta je uspostavljanje dijaloške platforma povjerenja među mladim ljudima širom Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, pozivamo sve zainteresirane da hrabro načine korak naprijed i time ne samo da izađu iz okvira vlastite svakodnevnice, već i pozitivno doprinesu vlastitom obrazovanju i aktivno sudjeluju u promjeni isključivih diskursa koji vladaju u našim zajednicama. 

SVE TROŠKOVE UČEŠĆA (putovanja, smještaja u Sarajevu, hrane) SNOSE ORGANIZATORI.

Sa prijavom, PROJEKAT podrazumijeva učešće na slijedećim aktivnostima: 

  • PLAVY aktivnosti traju od 05.11.2012. do juna 2013. 
  • Prva PLAVY aktivnost: učešće na Zumiraj Prava program za mlade u okviru Filmskog festivala Pravo Ljudski u Sarajevu je planiran za period od 05.11.2012. do 11.11.2012.
  • Međusobna razmjena mladih između četri navedena grada će biti održana u vremenskom rasponu od februara 2013. godine do maja 2013. godine. Svaki/a učesnik/ca će u navedenom vremenskom rasponu imati zadovoljstvo petodnevnog boravka u jednom od partnerskih gradova kod jednog/e učesnika/ce programa, te potom i ugostiti jednog od učesnika/ca programa u svom gradu i domu. Na taj način, svaki/a učesnik/ca će provesti ukupno 10 dana na PLAVY aktivnostima.
  • Finalizacija cjelokupnog programa će biti zaključena trodnevnim boravkom u Sarajevu u mjesecu junu 2013, kada će se nakon PLAVY aktivnosti, svih šesnaest učesnika/ca ponovo okupiti na jednom mjestu.

Za više informacija o Pravo Ludski aktivnostima i festivalu, molimo posjetite našu web stranicu: www.pravoljudski.org

Molimo da kompletnu prijavnu dokumentaciju
(popunjeni PRIJAVNI OBRAZAC, kratak životopis, motivaciono pismo)

pošaljete do:

26. oktobra 2012. godine

na adresu:
Udruženje Pravo Ljudski
Obala Kulina bana 18
71000 Sarajevo
BiH

Za više informacija o programima, kontaktirajte nas: Monja Šuta- Hibert Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 (GSM: 061 539 447) ili UG Pravo Ljudski tel. +387 33 26 59 15 i/ili tel/fax. +387 33 26 59 16.

NAPOMINJEMO:

  • Preporučujemo da napravite kopiju prijavne dokumentacije i da je pohranite u svoju arhivu.
  • Svi podaci će biti obrađeni u tajnosti. U slučaju odustanka od kandidature, dokumentacija će biti uništena.
  • U razmatranje će biti uzeta samo kompletna, uredna i na vrijeme pristigla prijavna dokumentacija.