29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Oktobar 2014 03:54

Ragbi:BIH-Bugarska subota 16h

Novi ciklus Evropskog prvenstva u ragbiju počinje narednog vikenda, a seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu je u Zenici domaćin reprezentaciji Bugarske.  Najbolja bh. selekcija nakon odličnog plasmana u proteklom prvenstvu i osvajanja drugog mjesta u grupi, i u narednom ciklusu igra u Grupi 2D, u kojoj se još nalaze selekcije Norveške, Finske i Turske. 

 

Tim selektora Safeta Ćerima bit će nešto podmađen, jer je najveći broj igrača iz zeničkog Čelika koji je ove sezone podmladio ekipu. No, očekuju da u prvom kolu mogu savladati reprezentativce Bugarske koji su protekle sezone igrali u jačoj skupini. Osim igrača iz domaćeg prvenstva u reprezentaciji Bosne i Hercegovine nastupit će i internacionalci Armin Vehabović, koji igra u Francuskoj, te Damir Jovanović i Adi Milak, koji igraju u Engleskoj. 

 

- Nadamo se prvoj pobjedi, jer naše ambicije su i dalje usmjerene prema jačoj grupi. U prošlom ciklusu imali smo problema tako da nismo uspjeli u namjeri, ali već od sutra moramo razmišljati o svakom zgoditku i graditi put prema jačim grupama. Reprezentacija Bugarske je težak protivnik, ali igramo na našem terenu i očekujemo da se svi zajedno radujemo - rekao je Danijel Keserović, tehnički direktor Ragbi saveza BiH. Na svjetskoj rejting listi ragbijaši Bosne i Hercegovine nalaze se na 93. mjestu, dok su Bugari na 90. poziciji, od bodovanih i rangiranih 102 države. Susret Bosne i Hercegovina - Bugarska igra se u subotu u 16 sati, na A terenu Sportskog centra Kamberovića polje.