29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 25 Septembar 2014 22:16

Najava: Memorijal Amna Fazlić

U Areni Zenica održana je konferencija za medije KŽK Čelik Zenica. Povod za press bio je predstojeći 5.Memorijalni turnir „Amna Fazlić“. Prisutnim su se obratili: Amra Mehmedić, pomoćni trener, Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i Aida Kalušić, kapiten ekipe. Press konferenciju je vodio Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu napomenuo da ženski košarkaški klub Čelik, u znak sjećanja na tragično stradalu igračicu Amnu Fazlić, u petak i subotu, 26.i 27.septembra organizuje 5. međunarodni memorijalni turnir, sa imenom košarkašice „Amne Fazlić“, koja je stradala sa nepunih 18 godina.

 

Amra Mehmedić, nekadašnja igračica Čelika a sada član Stručnog štaba, kaže da turnir ima emotivan značaj, jer označava početak i kraj jednog mladog života. Za Amnu dodaje i da je bila jedna od najvećih nada bosanskohercegovačke košarke, juniorska reprezentativka i naša sugrađanka, koja je tragično izgubila život 29.03.2010. godine. 


Na pressu je istaknuto da je  ovogodišnji turnir podignut na još veći nivo, jer će prema najavljenom učestvovati četiri ekipe iz Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL). Nastupit će ekipe koji su  prvaci u svojim državama: Athlete Celje (Slovenija), Medveščak Zagreb (Hrvatska), Budućnost Vulcano Podgorica (Crna Gora) i domaćin Čelik.


Slobodan Kecman ističe da je ovaj turnir došao nakon 15-to dnevnih priprema i da će biti odlična provjera trenutnog stanja i mogučnosti njegove ekipe. Rezultat je u drugom planu, ali bi voljeli biti pobjednici na ovakvom jakom turniru u čast Amne Fazlić. Kapiten Aida Kalušić ističe dobar rad svih djevojaka i da je atmosfera u ekipi odlična. Kaže da su ove utakmice  bitne, ali je rezultat u drugom planu.

 

Okupljanje timova zakazano je za subotu u 14,30 sati ispred VIP ulaza Arene Zenica, te će nakon toga posjetiti Spomen ploču Amne Fazlić na Kamberovića polju.

 

Raspored utakmica na turniru:

Petak, 26.09.

Budućnost Vulcano – Athlete Celje (16h)

Čelik – Medveščak (18h)

 

Subota, 27.09.

14 sati – Utakmica za treće mjesto

16 sati - Finale

 

E.Imamović za Zenicablog