29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 26 Septembar 2014 01:24

Markovićev spisak za kvalifikacije

Selektor muške  rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković je objavio spisak igrača za susrete protiv Bjelorusije i Danske na stratu kvalifikacija za plasman na evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj. Prvi od dva susreta u ovoj godine najbolji rukometaši će igrati  29. oktobra protiv Bjelorusije u Minsku, a četiri dana kasnije će u Tuzli  ugostiti prvog favorita grupe - Dansku. Četvrta ekipa u Drugoj grupi je selekcija Litvanije. 

 

U kvalifikacijama učestvuje 28 reprezentacija, svrstanih u sedam grupa, a na EP će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake grupe i najbolja trećeplasirana reprezentacija te domaćin Poljska.  Na Markovićevom spisku nalaze se imena 19 rukometaša, kao i devet rezervnih igrača: 

 

Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Peđa  Dejanović, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Nikola Prce, Duško Čelica, Ivan Milas, Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Josip Perić, Kosta Savić, Dejan Malinović, Marko Panić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović,  Senjamin Burić, Faruk Vražalić, Deni Venivelić;  rezerve: Adam Savić, Deni Đozić, Petar Bubalo, Vedran Delić,  Amir Čakić, Elmir Građan, Stefan Janković, Nemanja Bezbradica i  Muhamed Zulfić.  

 

Okupljanje reprezentacije zakazano je 26. oktobra u Sarajevu.