05 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 06 Septembar 2014 18:29

Konferencija za medije KŽK Čelik

Juče  u 11 sati  u Areni Zenica održana je konferencija za medije KŽK Čelik Zenica. Povod za press  predstojeća sezona kluba, planovi, ciljevi, roster ekipe...
Prisutnim se obratio Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik.


Press konferenciju je uspješno vodio Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu
upitao trenera Kecmana o rosteru ekipe i planovima u klubu pred novu sezonu.

Kako je istakao Kecman, roster ekipe će biti dosta izmjenjen, jer su klub napustile Zvjezdana Gagić i Marina Džinić, dok sa Jasminom Bigović postoje još kontakti i ona bi se mogla naći u Čelikovom rosteru za narednu košarkašku sezonu. Nedostajaće i Alma Kovačević, koja je, odskora, član ekipe iz Rijeke (Hrvatska). Nove u ekipi su Tamara Petković i Nataša Bučevac.
Kecman ističe i nedostatak kvalitetnih igračica na pozicijama centara, 4 i 5, pošto je, kako kaže,i na samom tržištu malo igračica na toj  poziciji koji su slobodni. „Nama definitivno treba jedna „petica“ da popuni poziciju nakon Marine Džinić i to će vjerovatno biti riješeno u narednom periodu.“- kazao je Kecman.

Okupljanje je zakazano za danas u 18,30 sati, a jedino će kasniti Tamara Petković, zbog obaveza na Fakultetu. Pripreme će biti obavljene u Zenici, koja pruža izvrsne uslove za treninge.
U prošloj sezoni Zeničanke su imale apsolutnu dominaciju u Prvenstvu i Kupu BiH, dok su u MŽRKL bile na korak do plasmana na završni turnir. Kao što je poznato ljubiteljima košarke, Zeničanke, u prošloj sezoni MŽRKL  nisu bile miljenice sreće kod izvlačenja grupa. Naime, kao što smo javljali, ispostavila se tačnom procjena da je grupa B, u kojoj su igrale i košarkašice KŽK Čelik, bila puno jača i ujednačenija, što nam govori i plasman sve četiri ekipe iz grupe B na završni turnir za prvaka (Final 4).

Za razliku od prošle sezone, a odlukom KS BiH učesnici Međunarodne regionalne lige će igrati samo završnicu. Još uvijek nije poznato da li će se igrati „klasičan“ play-off  ili „Liga 6“ za prvaka.
U sklopu priprema već za nekoliko sedmica ih očekuje i nastup na Memorijalnom turniru „Amna Fazlić“.
Pred Upravom, stručnim štabom i igračicama stoji veliki posao kako bi odbranili duplu krunu.

Što se tiče ciljeva i ambicija u novoj sezoni trener Zeničanki vjeruje kako njegov tim može ponoviti prošlosezonske uspjehe (osvajane Prvenstva i Kupa BiH), pa, pored ostalog, kaže: „Uvijek je teže odbraniti, nego osvojiti titulu, ali nama je cilj da odbranimo titule osvojene prošle sezone. Što se tiče Regionalne lige, pokušat ćemo napraviti korak više u odnosu na prošlu sezonu, ali tu se ne možemo izjasniti iz razloga što ne znamo kako će izgledati naša ekipa, ali i ostale ekipe. Više bih se bazirao na domaće prvenstvo, jer nam je tu cilj odbraniti dva trofeja, a u Regionalnoj ligi ćemo se svakako boriti, iako ne znam u kojim su okvirima i kakvi su dometi ekipa koje su sa nama u grupi.”-istakao je, na kraju, Slobodan Kecman.

E.Imamović za Zenicablog