19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 03 Septembar 2014 23:58

Uživo: BIH-Lihtenštajn 17h

Prijateljsku utakmicu između fudbalske reprezentacije BiH i Lihtenštajna u četvrtak u 17:00 sati prenosit će BHT1, potvrdila je Medina Šehić, urednica Sportskog programa BHT1 za bh. novinsku agenciju Patria. Inače, nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, ovo će biti prva utakmica koju će bh. Zmajevi igrati, a prije početka kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj. 

 

Podsjećamo, ovo će biti i prvi put da se utakmica reprezentacije igra na stadionu Tušanj u Tuzli, a za ovaj susret štampano je 8.000 ulaznica, piše Patria. Prva kvalifikaciona utakmica igra se s Kiprom 9. septembra na Bilinom Polju u Zenici.


Fudbalska “A” reprezentacija je na stadionu “Tušanj” u Tuzli održala posljednji trening pred sutrašnju prijateljsku utakmicu sa nacionalnim timom Lihtenštajna. Trenirali su svi 22 pozvana reprezentativca, uključujući i Senada Lulića, koji je zbog lakše povrede bio pošteđen rada u zeničkom Trening centru N/FSBiH tokom protekla dva dana priprema. 

Treningu na Tušnju prisustvovalo je i nekoliko stotina navijača. Selektor bh. tima Safet Sušić je za ove utakmice pozvao ukupno 23 igrača, a pozivu su se odazvali svi osim Seada Kolašinca koji se povrijedio u utakmici Shalkea, te je operisan i s terena bi trebao odsustvovati nekoliko mjeseci,